Petre Apostol

La finalul săptămânii trecute, la Brăila, s-a desfăşurat ediţia cu numărul 51 a Trofeului Carpaţi la handbal feminin, la care au participat echipele de senioare şi de tineret ale României, alături de primele reprezentative ale Angolei şi Japoniei.
La turneu au fost prezente şi două jucătoare de la echipa de eşalon secund HC Activ CSO Plopeni – Ionela Leuştean (extremă dreapta – foto, prima din stânga, pe rândul din mijloc) debutând pentru prima reprezentativă a României, iar Roxana Beşleagă (centru – foto, a doua din stânga, pe rândul de sus) a fost inclusă în cadrul formaţiei de tineret, care îl are ca antrenor principal pe tehnicianul ploieştean Dragoş Dobrescu.
Cele două selecţionate ale României s-au confruntat în meci direct în prima partidă de la turneu, în care senioarele s-au impus cu scorul de 36-28. Apoi, România A a învins, la 7-blimită, Japonia, scor 28-27, după care, duminică, în ultima zi a competiţiei, a încheiat la egalitate cu Angola, scor 21-21, ocupând locul secund în clasament, în urma formaţiei africane, care a avut un golaveraj mai bun.
Ionela Leuştean a evoluat în primul şi în ultimul meci al echipei antrenate de Tomas Ryde, marcând, în total, trei goluri.
Naţionala de tineret a cedat toate cele trei partide disputate, Roxana Beşleagă numărându-se printre principalele marcatoare ale echipei, înscriind câte patru goluri în meciurile cu Japonia şi cu Angola şi unul singur în duelul cu România A.
Rezultatele înregistrate la Trofeul Carpaţi:
Vineri: Angola – Japonia 26-21, România A – România B 36-28
Sâmbătă: Angola – România B 29-18, România – Japonia 28-27
Duminică: Japonia – România B 35-29, România A – Angola 21-21