• În ciuda finanțării de milioane de dolari și a existenței unui vaccin eficient, Ebola se răspândește în noi provincii din regiunea Congo, iar în această lună epidemia s-a extins spre Uganda. Confruntată cu o epidemie care nu poate fi ținută sub control și o serie continuă de violențe, autoritățile din sistemul sanitar caută urgent o soluție pentru a opri Ebola, scrie CNN, citat de Hotnews.
La începutul acestui an, grupuri de atacatori necunoscuți au distrus centrele de tratament Ebola din Butembo. În aprilie, un epidemiolog al Organizației Mondiale a Sănătății a fost ucis într-un atac asupra Spitalului Universitar. În total, au existat 130 de atacuri asupra instituțiilor medicale între ianuarie și jumătatea lunii mai, cauzând patru decese și rănind 38 de persoane. Din cauza acestor preocupări legate de securitate, Casa Albă a împiedicat specialiștii de renume din centrele americane de control al bolilor să creeze o bază medicală în “inima” epidemiei (deși are personal cu sediul în capitala regională Goma). În mod similar, „Medicii fără frontiere” (Medecins Sans Frontieres- MSF) și-au închis centrele de tratament în unele zone afectate de Ebola și s-au retras în Goma.
„În primele șapte luni de epidemie am avut mai mult de 1.000 de cazuri, acum avem mai mult de două mii de cazuri „, spune Antoine Gauge, specialist MSF.

• Femeile din America vor avea în curând un nou medicament destinat să stimuleze apetitul sexual scăzut: o injecție pe care o pot face în coapsă sau în abdomen pentru a le crește interesul sexual în câteva ore, relatează AP News, potrivit Hotnews. Medicamentul, aprobat recent de Administrația Alimentelor și Medicamentelor, este al doilea aprobat pentru a crește apetitul sexual al femeilor, o piață pe care producătorii de medicamente au tot încercat să cultive de la succesul Viagrei pentru bărbați la sfârșitul anilor ’90.Celălalt medicament este o pastilă de uz zilnic. Acest nou medicament ”poate fi folosit doar când ai nevoie de el”, a spus dr. Julia Johnson, specialist pe reproducere de la UMass Memorial Medical Center care nu a fost implicată în dezvoltarea acestuia. Administrația Alimentelor și Medicamentelor a aprobat noul medicament, Vyleesi, pentru femeile din premenopauză care se confruntă cu o lipsă a interesului pentru sex, care cauzează stres. Cel mai comun efect advers al medicamentului pe care compania l-a găsit este greața. Aprobarea s-a axat pe răspunsurile femeilor în cadrul unui chestionar.