N.D.

În perioada 3-13 iulie, la Câmpina și Brebu va avea loc “Festivalul de Arte”, eveniment în cadrul căruia sunt programate cursuri de măiestrie pentru artiști în devenire de toate vârstele, vernisaje, recitaluri și spectacole zilnice. Potrivit organizatorilor, “Festivalul de arte” este considerat drept un “laborator artistic” – în care copii, tineri sau adulți se vor pregăti sub coordonarea specialiştilor – fiind considerat un loc al redescoperirii de sine, al curajului renăscut față în față cu scena, al confruntării cu ochiul criticului de specialitate, al inspirației și al creației, dar mai ales al bucuriei de a crește prin artă împreună.
Programul vernisajelor, recitalurilor și spectacolelor din cadrul “Festivalului de arte” este următorul: 3 iulie – Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, ora 12:00, deschiderea oficială a festivalului, urmată de vernisajul expoziției de pictură ale artiștilor consacrați și un recital susţinut de Alexandra Ariadna Mihai; ora 17:30 – Masterclass Jazz, prezentare cu exemplificări și proiecții în dialog cu publicul, invitat prof. dr. Florin Răducanu; 4 iulie: Biserica Catolică Sf. Anton de Padova din Câmpina -ora 18:30, recital de pian la patru mâini, oferit de prof. univ. dr. Corina Ibănescu și Ana-Maria Negrea; 5 iulie: Casa de Cultură „Geo Bogza”- ora 18:00, moment poetic susţinut de Florin Dochia, urmat de un recital de muzică ușoară, musical, arii celebre, în interpretarea solistei Alexandra Ariadna Mihai; 6 iulie: Casa de Cultură „Geo Bogza”- ora 18:00, recital de pian la patru mâini susţinut de prof. dr. Camelia Pavlenco și prof. dr. Diana Spânu-Dănilă; 7 iulie: Biserica Catolică Sf. Anton de Padova – ora 18:30, recital de pian susţinut de Angela Istrate, Andrei Ștefan Istudor și Paul-Cristian Ionescu, cursanți ai prof. univ. dr. Corina Ibănescu; 9 iulie : Biserica Catolică Sf. Anton de Padova – ora 18:30, recital cameral susţinut de Gabriel Dănilă (vioară), Lucian Moraru (violă), Diana Spânu-Dănilă (pian) și cursanți; 10 iulie:Biserica Catolică Sf. Anton de Padova- ora 18:00, recital de orgă susţinut de prof. Adrian Suciu și cursanți; 11 iulie: Biserica Catolică Sf. Anton de Padova – ora 18:30, recital de canto clasic susţinut de conf. univ. dr. Claudia Codreanu și conf. univ. dr. Diana Dembinski Vodă, alături de cursanți; 12 iulie – Casa de Cultură „Geo Bogza” – ora 16:30, vernisaj al cursanților de arte plastice, ora 17:00, concert susţinut de Masami Smărăndescu (vioară), Lucian Moraru (violă) și prof. dr. Săndel Smărăndescu (contrabas); 13 iulie: Casa de Cultură „Geo Bogza” – ora 11:00, concert de final de festival, cu menţiunea că intrarea este liberă pentru toate evenimentele “Festivalului de arte”.
Partenerii evenimentelor incluse în cadrul “Festivalul de Arte” sunt: Consiliul Local și Primăria Municipiului Câmpina, Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza”, Societatea Filarmonică din Câmpina,Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Câmpina, Biserica Catolică Sfântul Anton de Padova Câmpina , Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” Câmpina, Clubul Copiilor din Câmpina, Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Brebu și firma Best Bridge Services SRL București.