V. Stoica

Magistratul de la Judecătoria Sinaia achitat de către Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care a fost inculpat pentru presupuse fapte de corupție și primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, se va întoarce la instanța sinăiană.
Secția pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii a decis încetarea suspendării din funcție a judecătoarei Ruxandra Popescu, după hotărârea definitivă a Curții Supreme. În cadrul ședinței din 20 iunie, prin soluția dată în unanimitate de secţia specială a CSM, se arată că “Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat încetarea suspendării din funcţia de judecător a doamnei Popescu Ruxandra, ca urmare a achitării definitive, începând cu data de 20.06.2019”. Tot Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, de asemenea în unanimitate, “repunerea în situaţia anterioară în privinţa drepturilor salariale şi a vechimii în magistratură pentru perioada cuprinsă între data suspendării din funcţie (24.03.2016) şi până la data repunerii efective în funcţia de judecător. Înaintarea către Ministerul Justiţiei a solicitării de acordare a unui post de judecător din fondul de rezervă pentru Judecătoria Sinaia, având în vedere încetarea suspendării din funcţia de judecător a doamnei Popescu Ruxandra, în condiţiile în care la această instanţă nu există niciun post vacant sau temporar vacant”.
Ruxandra Popescu a fost trimisă în judecată, în primăvara anului 2016, de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, într-un dosar instrumentat de Mircea Portocală Negulescu, fost procuror în cadrul acestei structuri, pentru luare de mită și abuz in serviciu. În primă instanță, a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru luare de mită, dar achitată pentru infracțiunea de abuz în serviciu.
Completul de judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât, însă, la apel, achitarea tuturor inculpaților din dosar, inclusiv a judecătoarei Ruxandra Popescu.