Odată depășit momentul ”demn de Caragiale” privind problemele financiar – statutare ale clubului, ieri, FC Petrolul Ploiești și-a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat noul președinte al clubului – Marius Stan și noul antrenor principal al echipei Flavius Stoican, planurile pentru sezonul 2019-2020. ”Lupii” au început aseară și pregătirile, primul antrenament fiind găzduit la Strejnic.
“Noul sezon al Ligii 2 se anunță a fi mai interesant decât Liga 1, va fi liga derbyurilor de altădată, datorită concentrației de echipe cu tradiție, ceea ce ne motivează și mai mult. Petrolul va ataca promovarea și pentru aceasta avem un plan de achiziție de jucători noi de Liga 1, care să facă spectacol pe teren. Istoria ne-a învățat că Petrolul este o echipă a familiilor și a generațiilor, tocmai de aceea în acest sezon vom face o schimbare, ne vom concentra mai mult pe fotbalul de altădată, pe tradiție”, a declarat Marius Stan, președintele FC Petrolul Ploiești.
Noul antrenor al FC Petrolul Ploiești va fi Flavius Stoican, fost internațional, cu 19 selecții în echipa națională, și antrenor, în ultimele două sezoane, la Politehnica Iași, cu gruparea moldavă ajungând în faza play-off a primului eșalon. Referindu-se la obiectivele în noul post, Flavius Stoican a declarat: „Îmi doresc performanță sportivă, principii și norme etice în abordarea jocului, o echipă motivată și dornică de victorie, toate încununate ne vor călăuzi spre atingerea obiectivului de calificare în prima Liga de Fotbal, la finalul acestui an competițional.”Capitanul Marinescu...

Planurile noilor „şefi” ai Petrolului

Președintele Marius Stan a avut un discurs atent, ieri, la a doua ”înfățișare” în fața presei, fiind atent, în primul rând, să nu mai confunde Ploieștiul cu… Galațiul. ”Lucrul care m-a determinat să aleg acest proiect e titlul din 2011 de la Galați. Pur și simplu mai vreau o dată să trăiesc această bucurie. Primul obiectiv va fi clar – promovarea imediată, tocmai de aceea îmi dau demisia în alb, acum, cu 2020, dacă nu promovăm, și 2024, după ce luăm titlul. Fotbalistic, în cariera mea, nu am dat afară niciun antrenor. Dacă dai afară antrenorul înseamnă că ai Puscas...greșit și tu. Ca strategie de transferuri vom folosi fiecare perioadă de transfer, așa încât să ajungem în Liga 1 drept o echipă performantă, astfel că vom muta din mers, câte 3-4 jucători în fiecare perioadă, desigur, după ce vom construi lotul acum. Vrem să înbinăm experiența cu tinerețea, dar principala caracteristică pentru selecție va fi caracterul- jucătorul să dea totul, meci de meci”.

16 eliminaţi!

Ticu...Marius Stan a anunțat remanierea masivă a lotului petrolist, unul care a pierdut, deja, 16 fotbaliști, față de ceea ce a fost în retur! Și nu este exclus să mai apară și alte nume la acest capitol, cu fotbaliști precum Marinescu, Velisar, Țicu, Lungu, Ștefănescu, având loc discuții ”lămuritoare”. Cazan...
Stan a anunțat că: ”16 jucători nu mai fac parte din lot! E o remaniere totală, nu îmi e teamă. Cei care nu cred în obiective vor fi eliminați”. Astfel, Bolboașă, Brânză, Nini Popescu, Prunescu, Bucșă, Moldoveanu, Chindriș, Borța, Cazan, Ghinga, Rusu, plus ”străinii” Sarris, Malakyan și Kozoronis au fost nominalizați pentru a părăsi clubul, unii dintre ei fiind la final de contract / împrumut, ceilalți urmând să ajungă la un consens privind rezilierea.

Stan, conciliant cu stafful

În schimb, noul președinte a fost mult mai ”permisiv” cu cei care au condus proiectul Petrolul, administrativ! ”Fiecare om are dreptul la a doua șansă, așa că vor fi evaluări”. Stan vrea să dea și un exemplu suporterilor: ”Vreau să se eficientizeze intrarea la stadion, să nu se mai intre fără bilete, abonamente. Voi cumpăra primele două abonamente pentru noul sezon” – a spus acesta.

Stoican visează frumos

Noul antrenor al Petrolului, Flavius Stoican, s-a arătat optimist cu privire la ce va urma pentru el. ”Am ales Petrolul pentru tradiție, infrastructură, condiții financiare. Vreau să câștig trofee! Întâi să câștig Liga 2, apoi îmi doresc Cupa. Îmi voi da toată silința, chiar dacă vor fi multe echipe care își doresc promovarea: FC Argeș, UTA, Rapid, Farul, „U” Cluj, poate și Chiajna! Selecția jucătorilor va fi așa cum trebuie – calitate și caracter. Au fost ceva probleme aici, am date despre jucători luate din interior, le vom rezolva. Cred că această echipă are toate atuurile, iar eu voi fi primul care va răspunde în momentele dificile si ultimul în momentele de bucurie. Feelingul meu și logica m-au determinat să aleg acest proiect”.

Echipă de colaboratori cu multe nume

Silviu Ion – antrenor secund, Mihai Ștețca – antrenor cu portarii, Timoftei Cârlig – scouting, Radu Vasilcan – preparator fizic, Claudiu Bătineanu – kinetoterapeut, Dorin Irimia – psiholog: sunt colaboratorii lui Stoican – care a anunțat și principiul său la Petrolul: ”există pe termen lung să joci bine și să pierzi! Liga a 2- a este foarte importantă, multe echipe vor promovarea, dar eu dacă am liniște nu am cum să nu reușesc” – a anunțat antrenorul, care, ieri, a condus și primul antrenament, la Strejnic, iar de mâine va pleca în primul stagiu centralizat, la Poiana Brașov, pentru ca apoi să urmeze un turneu în Turcia, zona Ankara (începând cu 10 iulie).