Crescut de Petrolul, fundașul stânga Mihai Velisar, jucător născut în anul 1998, care a făcut parte din ”Proiectul 52” încă de la debut, nu a prins lotul care a mers în primul cantonament al verii, la Poiana Brașov!
Și campionatul trecut acesta a avut probleme în a fi ”pe placul” celor care conduceau echipa, fiind lăsat să plece la Gloria Buzău, cu care Velisar a promovat în eșalonul secund, fiind printre cei mai buni jucători ai echipei!Velisar
Revenit după expirarea împrumutului său, acesta s-a văzut ”lăsat pe dinafară”, din nou, și de această dată ”norocul” fiind de partea sa, pentru că jucătorul a primit ofertă de la Gaz Metan Mediaș, de această dată, una, desigur, ca motivație sportivă și financiară superioară celei pe care putea să o găsească la Petrolul!
Velisar va pleca în cantonamentul din Spania, sub comanda lui Eduard Iordănescu, și, cine știe, poate va da ”lovitura”…

Amical cu Chindia

Aflați în cantonament la Poiana Brașov, petroliștii vor deschide repede seria meciurilor de verificare. Iar debutul va fi unul în forță, în condițiile în care elevii lui Flavius Stoican vor întâlni o formație de prim-eșalon, nou promovata Chindia Târgoviște.
Partida dintre cele două rivale în lupta pentru promovare dusă în sezonul trecut se va desfășura mâine, de la ora 18.00, cel mai probabil pe stadionul „Tineretului” din Brașov. Apoi, până la finalul stagiului montan, „lupii” vor mai întâlni echipa de juniori de la ACS Kids Tâmpa Brașov (luni, 1 iulie, ora 18.00) și pe SR Brașov (joi, 4 iulie, ora 18.00, stadion Tineretului).

Ianis Stoica, la antrenamentele „lupilor”

Flavius Stoican îl va avea la dispoziție și pe tânărul internațional de juniori Ianis Stoica (16 ani). Fiul fostului jucător al Petrolului, Pompiliu Stoica, Ianis are deja experiența primului eșalon și a Cupei României, competiții în care a jucat cu FCSB și cu Dunărea Călărași, fiind unul dintre cei mai promițători fotbaliști ai categoriei sale de vârstă, el purtând, de altfel, și banderola reprezentativei „U17”.
În cantonamentul „galben-albaștrilor” a ajuns și Alexandru Nica, atacantul pe care FC Petrolul l-a împrumutat, în stagiunea trecută, la Daco-Getica București. Nica urmează să fie evaluat, în perioada următoare, de către stafful ploieștenilor.