F.T.

Se pare că una dintre metodele cele mai eficiente de identificare a hoţilor din pădurile administrate de către Direcţia Silvică Prahova nu este neapărat statul la pândă pe după copaci, ci prinderea acestora chiar la drumul mare. Ca argument pentru această ultimă variantă am prezentat, în mod repetat, în paginile ziarului, astfel de cazuri. Unul dintre acestea a avut loc chiar la sfârşitul acestei săptămâni, când angajaţi din cadrul Secţiei nr. 1 Ploieşti au oprit, în oraş, o autoutilitară care transporta material lemnos.
Până aici, nimic neobişnuit, numai că, la solicitarea oamenilor legii de a le fi prezentat avizul de însoţire, şoferul – un bărbat în vârstă de 52 de ani – le-a prezentat acestora un document de însoţire expirat. Totodată, în urma măsurătorilor efectuate de către un pădurar, s-a stabilit că materialul lemnos nu corespundea din punct de vedere cantitativ, rezultând o cantitate de lemn mai mare decât aceea înscrisă în avizul şi-aşa expirat.
Au fost luate măsurile care se impun în astfel de cazuri, adică: şoferul a fost sancţionat contravenţional, iar lemnul – confiscat şi predat Ocolului Silvic Ploieşti.
Cazul sus-amintit face parte din ceea ce poartă denumirea oficială de „controlul circulaţiei masei lemnnoase”, nu puţine fiind acţiunile de acest gen executate de către echipaje mixte poliţie- pădurari sau jandarmerie- personal silvic.