Hipodromul Ploieşti a găzduit, sâmbătă, ultima repetiţie oficială dinaintea Derby-ului de Trap al României, Premiul de Încercare, dar şi alte patru curse de trap incluse în programul reuniunii, una care a oferit întreceri spectaculoase şi imprevizibile.
Cursa în care s-au întrecut cei şapte trăpaşi indigeni de 4 ani pe care, foarte probabil, îi vom vedea şi peste două săptămâni în Derby a respectat „calculele hârtiei” şi i-a avut drept protagonişti pe cei doi favoriţi: armăsarii Calypso RM şi Veritable Yankee. Iar dacă cel de-al doilea a început mai bine, fiind lider la prima trecere prin faţa tribunei principale, în schimb, Calypso RM, avându-l în sulky pe Gheorghe Vasile, a gestionat mai bine finalul şi a reuşit să se impună după un finiş în care a rezistat ofensivei adversarului. Festivitatea de premiere a fost oficiată de reprezentantul Casei de pariuri Fortuna, Dermot Keelan, şi de primul campion Local Kombat România sistem piramidal, Florin Ghiţă.
În celelalte patru curse ale zilei s-au impus Birba San (Premiul Găman), Rosa de Lima (Premiul Godeanu), Ilinka (Premiul Ghirlanda – Fortuna Silver) şi Gailuron de Bellen (Premiul Gabarit – Fortuna Gold).
Cele două întreceri pentru pariori au oferit multe suprize, în premiul Fortuna Silver – principalul favorit – calul suedez, debutant, Eros Sollkatens, galopând, după ce, în calificări, realizase un timp excelent (1 min. 20 secunde pe kilometru)! De altfel, în această întrecere, nu mai puţin de 5 dintre cei 9 trăpaşi participanţi au fost descalificaţi!
În schimb, în Fortuna Gold, cursă cu nu mai puţin de 13 cai la start, a fost echilibru şi spectacol pe toată durata întrecerii, 11 cai ducând la bun sfârşit cursa, cu un finish care a angrenat mulţi trăpaşi, spectaculos, un cal importat din Franţa – Gailuron de Bellen reuşind să se impună.
Următoarea reuniune hipică oficială va avea loc sâmbătă, 6 iulie, atunci când iubitorii hipismului sunt aşteptaţi la cel mai important eveniment al sezonului, Derby-ul de Trap al României, dar şi la o serie de întreceri internaţionale de galop – Cursele din Conferinţa Mondială pentru Cai Pur-sânge Arab!