FC Petrolul Ploiești – Esteghlal FC 1-3 (1-1)

Marcatori: Walace (11)/Sajad (22), Vouri (66), Dashti (80).
FC Petrolul: Apostolachi (30 Avram) – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Ștefanovici – Meza Colli, Mihăescu – Munteanu, Marinescu (cpt), Ștefănescu – Arnăutu. Repriza a doua: Avram (60 Lungu) – Zaharia, Racu, Manolache, Țicu – Meza Colli (68 Mihăescu), Enache – I. Stoica, Fabio Vieira, Pozo-Venta – Bratu. Antrenor: Flavius Stoican.
Esteghlal: Hossein – Vouri, Mohammad, Milad, Zaki – Reza – Masoud, Dariush, Farshid – Mori, Sajad. Au mai jucat: Mehdi – Shahin, Kargar, Dashti, Bolbol. Antrenor: Andrea Stramaccioni.

Petrolul ”lui Stan și Stoican” (sau invers) a bifat și primul eșec din perioada de pregătire, „lupii” pierzând cel de-al treilea meci de verificare din cantonamentul de la Kizilhamam, 3-1 contra unei prim-divizionare iraniene.
A fost un adversar de calibru superior, Esteghlal FC, un club de două ori câștigător al Cupei Campionilor Asiei, și care l-a angajat ca antrenor, din această vară, pe italianul Andrea Stramaccioni, fostul tehnician al lui Inter Milano, Udinese, Panathinaikos sau Sparta Praga, lucru care spune multe despre forța financiară, și nu numai, a iranienilor.
Jocul a fost echilibrat vreme de aproape o oră, cu un debut în care „galben-albaștrii” au avut inițiativa și au fost mai periculoși. Walace (5) a ratat o bună oportunitate, reluând cu capul, după un corner bătut de pe dreapta de către Marinescu, puțin peste transversală, iar faza s-a repetat trei minute mai târziu, doar că, de această dată, portarul Hossein a reușit să respingă. Hossein a salvat și la lovitura de cap a lui Marinescu (10), dar n-a mai avut ce face atunci când Walace (11) a reușit să înscrie, la cea de-a treia tentativă, tot cu capul, șiamical

tot după un corner bătut, de pe dreapta, de către „căpitanul” petroliștilor. De altfel, fazele fixe au fost principalul atu la capitolul ofensiv pentru ploieșteni, dar, treptat, iranienii au reușit să echilibreze duelul, iar Aghaei Sajad (22) a restabilit egalitatea, cu un șut de la 12 metri, lateral stânga, expediat în colțul opus al porții apărate de către Apostolachi. Până la pauză, petroliștii au fost aproape de golul doi, atunci când Marinescu (35) a trimis, din afara careului, puțin pe lângă vinclul din stânga, la fel cum și partea secundă, una pe care Flavius Stoican a abordat-o cu cinci juniori în teren, a început cu o mare ocazie a Petrolului, șutul lui Meza Colli (52) ocolind de puțin buturile adverse.

Esteghlal a reușit să treacă la conducere în minutul 66, după execuția superbă a lui Vouri, un șut de la 18 metri, central, aproape de vinclul din dreapta porții lui Cezar Lungu, iar perșii s-au distanțat pe final de meci. Sajad (78), scăpat singur cu Lungu, a trimis în bară, însă Dashti (80), cu o acțiune pe dreapta, nu l-a mai iertat pe portarul „lupilor”, stabilind scorul final al întâlnirii: 1-3.

 

Schimbări în program

Petroliștii se pregătesc să intre pe ultima linie dreaptă a cantonamentului pe care îl efectuează la Kizilcahamam, iar până la finalul stagiului mai au programate două jocuri de verificare. Programul anunțat, inițial, a suferit unele modificări, dispărând jocul cu gruparea iraniană Padideh, aceasta renunțând să mai vină în Turcia, și cel cu turcii de la Adanaspor.
În aceste condiții, următorul amical al „lupilor” se va desfășura vineri, 19 iulie, cu Ahal FK, echipă din prima ligă a Turkmenistanului. Apoi, pe 21 iulie, cu o zi înainte de revenirea în țară, Petrolul va juca cu FK Sum Qayit, formație de prim eșalon din Azerbaidjan. Ambele partide se vor disputa la Kizilcahamam. Cantonamentul se va încheia pe 22 iulie, urmând ca, până la startul oficial al sezonului 2019-2020, elevii lui Flavius Stoican să se pregătească la Ploiești.

Cioinac s-a operat

Plecat acasă duminică, după ce a suferit o accidentare la genunchi în partida cu Menemem Spor, Ionuț Cioinac a efectuat, luni, o serie de investigații amănunțite și a urcat pe masa de operație, pentru o menisectomie pe meniscul extern al genunchiului stâng. Intervenția chirurgicală a fost considerată un succes iar doctorii s-au arătat cât se poate de optimiști privind recuperarea rapidă a jucătorului, cel care ar putea fi bun de joc chiar de la debutul viitoarei stagiuni – 27 iulie fiind termenul dat acestuia de la care poate să participe normal la antrenamentele echipei”.