Petre Apostol

Astăzi, debutează meciurile de pe tabloul principal din cadrul celui de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului – Wimbledon. Pe tabloul principal la feminin al turneului care se dispută pe iarbă, în Londra (Marea Britanie), a reușit să se califice și jucătoarea prahoveană Ana Bogdan.
În vârstă de 26 de ani, sportiva din Sinaia, aflată pe locul 134 WTA, a fost cap de serie nr. 24 în calificări, reușind să avanseze pe tabloul principal fără să piardă nici măcar un set. În faza preliminară, Ana Bogdan le-a învins, în ordine, pe Ylena In-Albon (Elveția, locul 188 WTA), scor 6-2, 6-1, Pemra Ozgen (Turcia, locul 220 WTA), scor 7-6 (1), 7-5, Marie Bouzkova (Cehia, locul 116 WTA, cap de serie nr. 13 în calificări), scor 6-3, 6-1.
Jucătoarea prahoveană va avea, însă, de trecut de principala favorită a publicului pe iarba londoneză, urmând să se confrunte, în primul tur, cu britanica Johanna Konta (28 ani), a 19-a în clasamentul mondial și, respectiv, al 19-lea cap de serie pe tabloul principal la Wimbledon.
Cele două sportive s-au mai întâlnit o dată în meci direct, chiar anul acesta, dar pe zgură, la Rabat, în Maroc, jucătoarea britanică având câștig de cauză, în trei seturi, scor 6-1, 6-7 (6), 6-2.
Pentru Ana Bogdan este a treia prezență (consecutivă) pe tabloul principal la Wimbledon, cel mai bun parcurs înregistrându-l în urmă cu doi ani, când a ajuns în turul secund.
De partea cealaltă, Johanna Konta, fostă ocupantă a poziției a patra în clasamentul mondial în urmă cu doi ani, este prezentă pentru a opta oară pe tabloul principal la Wimbledon, cea mai bună performanță fiind calificarea în semifinale, în 2017. De altfel, sportiva britanică participă la turneul londonez după ce, la precedentul turneu de Mare Șlem din acest an – Roland Garros, disputat în capitala Franței, pe zgură, a reușit să ajungă în careul de ași.