• Pescărușii australieni sunt purtătorii unor bacterii rezistente la antibiotice, iar specialiștii consideră că acestea ar putea fi transmise oamenilor și animalelor, scrie The Guardian, potrivit Hotnews.
O echipă de oameni de știință, condusă de cercetătorii de la Universitatea Murdoch din Perth, a descoperit că peste 20% dintre pescărușii argintii din țară sunt purtătorii unor bacterii patogene, precum E coli, care poate cauza infecții ale tractului urinar, sepsis și meningită.
Dr Sam Abraham, lector în cadrul universității și specialist în boli infecțioase a declarat că studiul trage un semnal de alarmă și ar trebui să fie luat în considerare de către guvernul australian.
La nivel global, rezistența la antibiotice a crescut „periculos de mult” și reprezintă una dintre cele mai mari amenințări privind sănătatea și siguranța alimentelor, potrivit informațiilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății și de guvernul federal australian.
Bacteria se poate transmite la om când acesta intră în contact cu excrementele păsărilor. Virologul Mark O’Dea susține că sunt şi mai expuși acestui risc copiii, care se joacă în iarbă sau pe pietrele pe care au stat înainte pescărușii, însă pericolul poate fi eliminat prin spălarea frecventă a mâinilor.