Fotbalul prahovean la nivel de județ va ”bifa” o nouă premieră – prima asociere, oficială, între două cluburi, conform noilor prevederi regulamentare ale Federației Române de Fotbal, adoptate și de către Asociația Județeană de Fotbal Prahova, cluburile Petrolul 95 (care evoluează în Liga A Prahova) și Petrosport (club cu activitate exclusivă de copii și juniori, care este înscris în competițiile de ”juniori republicani”) urmând să devină asociate pentru un sezon.
Astfel, un număr de maximum 10 juniori ai formației Petrosport, condusă de Iulian Cojocaru, vor putea face ”naveta” între competițiile FRF în care sunt angrenați și Liga A Prahova, unde vor evolua pentru echipa lui Daniel Chiriță, desigur, cu respectarea condițiilor regulamentare privind această asociere (tabel nominal vizat de FRF și AJF, cumularea a maximum 135 de minute de joc în cele două partide, la seniori, respectiv juniori, într-o etapă etc.).
Rămâne de văzut cât de ”adaptat” va fi acest proiect și cât va rezista el, știut fiind faptul că, de cele mai multe ori, apar probleme neprevăzute și, desigur, cât de viabilă și utilă va fi această asociere.
De amintit că Petrosport a încercat și varianta ocupării unui loc în Liga a III-a, prin prisma participării în Liga Elitelor, în ultimele sezoane, răspunsul din partea FRF fiind negativ. Apoi, s-a pierdut și această prezență la ”Elite” din cauza punctajului slab obținut în clasificarea academiilor de către FRF. Nici Petrolul 95 nu a avut mari ”perspective” prin participarea în Liga A, finalul ultimului sezon fiind unul… în degringoladă, cu neprezentări, scoruri fluviu și meciuri întrerupte, Chiriță luând decizia de a nu mai miza pe jucători experimentați, chiar dacă au ”CV” bun, și să se încerce acum un proiect orientat spre creșterea de copii.