Dunărea Călărași – FC Petrolul Ploiești 1-3 (0-2)

Stadion: Ion Comșa. Spectatori: circa 1200. Marcatori: Gliga (89)/Arnăutu (14, 30), Zaharia (56).
Dunărea: Calancea – Ekrem (64 Săbăngeanu), Mutu, Lopez Varela, Mendy – Boboc – Marone (46 Zete), Bawab (76 Gliga), Honciu (cpt), Malolo – B. Rusu. Antrenor: Cristian Pustai.
FC Petrolul: Lungu – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Țicu – Mihăescu, Meza Colli – Bratu (69 I. Stoica), Marinescu (cpt) (84 Racu), Zaharia – Arnăutu (76 Saim Tudor). Antrenor: Flavius Stoican.
Au arbitrat: Florin Andrei (Tg. Mureș) – Cristian Marchidan (Brăila) și Stelian Slabu (Brașov).
Arbitru de rezervă: Bogdan Dumitrache (București).
Observatori: Laurențiu Vărgatu (Brăila) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

După două meciuri în care s-a chinuit ofensiv, antrenorul Flavius Stoican alegând o formulă fără un ”vârf de meserie”, la Călărași, tehnicianul Petrolului a dat credit ”rezervei” Arnăutu, atacantul galben-albaștrilor dovedind că merită să fie titular, la acest moment, printr-o dublă reușită în primele 45 de minute!
Și, la capătul unui joc în care emoțiile privind soarta punctelor au fost foarte puține, găzarii au făcut 6 puncte din 9 posibile, revenind ”în grafic” după dușul rece suferit cu UTA.
Sergiu Arnăutu a punctat, mai întâi, dintr-o pasă primită de la Marinescu, la capătul unui contraatac de manual, apoi același atacant a reușit să-l învingă pe ”imobilul” Calancea cu un șut din lovitură liberă de la 25 de metri, la adăpostul avantajului de două goluri construit în prima treime a meciului, ”lupii” având viață ușoară. Cu Cioinac lăsat în afara primului unsprezece, Stoican a avut mai multă ”liniște” și în faza defensivă, ”finul” Mihăescu dovedindu-se mult mai în formă la acest moment.
Iar meciul a ”curs” către succesul oaspeților fără emoții, mai ales că portarul Calancea, jucător pe care fostul antrenor Gigi Mulțescu dorea să-l aducă la Ploiești, a mai ”ezitat” o dată, la șutul lui Zaharia, imediat după pauză, scorul ajungând la proporții de neprezentare. Retrogradata din Liga I, Dunărea Călărași, a continuat, astfel, startul nefast, având 0 puncte după trei meciuri, și un singur gol marcat, chiar în partida de ieri, înscris când nu se mai putea schimba nimic, de către juniorul Gliga (min. 88, 1-3).
Un succes clar, într-un meci în care Petrolul a avut în teren mulți jucători care aveau contract cu Călărașiul, până acum câteva luni – Sârghi, Zaharia, Ianis Stoica, Lungu, Dunărea fiind… ”galben-albastră”, la propriu și la figurat, ieri!