Petrolul a pierdut la scor de neprezentare prima reprezentație în fața propriilor suporteri, derbiul cu UTA, și, în general, după astfel de momente, când pleci învins de pe teren într-o asemenea manieră, cel mai important lucru este să îți revii cât mai repede.
Primul prilej, meciul de mâine de la Călărași, unul în care și echipa gazdă – fostă prim-divizionară – este la fel de … chinuită de rezultatele slabe, dacă nu cumva chiar mai îngrijorată, pentru că formația lui Cristi Pustai are două înfrângeri la activ, din cele două deplasări cu care a început sezonul.
Petrolul nu poate face însă vreo concesie în condițiile în care contactul cu plutonul fruntaș, odată pierdut, va fi greu de recuperat.
Un duel între două echipe cu pretenții, dar care, clar, încă se caută, variante de mijloc neexistând, egalul fiind doar o… amăgire de moment.
Așadar, mâine, vom avea un răspuns elocvent la intrebarea: cât și ce poate Petrolul? Până acum, nu ne-am putut da seama prea bine!

Activitate intensă la juniori

Echipele de juniori ale FC Petrolul Ploiești au disputat, la jumătatea săptămânii, meciurile contând pentru etapa a doua a Campionatului Național. Astfel, în „dubla” Astra Giurgiu – FC Petrolul, la „U19” s-a înregistrat o remiză, 2-2, pentru ca la „U17” amfitrionii să aibă câștig de cauză, impunându-se la limită, scor 3-2.
În Liga Elitelor „U16”, FC Petrolul a obținut o nouă victorie categorică, 7-0 cu Colțea Brașov. Mâine, juniorii „U19” și „U17” urmează să joace cu Liceul Tehnologic Sf. Pantelimon București (stadion „Chimia”, Brazi, orele 16.00 și 18.00), în vreme ce echipa „U16” va evolua, în deplasare, cu Chindia Târgoviște (ora 10.00).
Iar Grupa „2009”, antrenată de către Cristian Iordache, se află, în aceste zile, la Belgrad, acolo unde participă la faza finală a turneului „Colonia Cup 2019”. Micii petroliști s-au calificat la această competiție după etapa desfășurată, la începutul verii, în Bulgaria, la Kranevo, iar acum vor face parte dintr-o grupă alături de SF Brajovic (Bulgaria), OFK Sabac (Serbia) și Dusanovac (Serbia).
În cealaltă serie se regăsesc FK Nika (Serbia), FK Cukaricki (Serbia), FK Kolonia (Serbia) și DFK Zvedichka (Bulgaria). Lotul echipei noastre este alcătuit din Matei Andronache, David Berbec, Ciprian Dragu, Luca Codescu, Rareș Nedelcu, Fabian Sandu, Varlas Vasile, Sabin Fieraru, Rareș Manolache, Marc Florea, Fabian Barbu, Ștefan Manta și Iustin Vișean.