F.T.

În această dimineață, în cadrul unui ceremonial organizat la sediul Ministerului Afacerilor Interne,  Daniel  Crîșmaru,  pompier  în cadrul  Gărzii de Intervenție   Băicoi,  a fost decorat cu cele mai importante distincții ale  instituției, respectiv placheta  și  emblema de onoare.

După cum precizează   sublocotenent Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al  ISU Prahova, „ pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, pentru curajul și spiritul civic de necontestat, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul  interimar   Mihai Viorel Fifor i-a înmânat placheta de onoare a Ministerului Afacerilor Interne și i-a pus pe umeri noile grade de plutonier adjutant. Totodată,  în prezența  secretarului  de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și a inspectorului general al IGSU, general de brigadă Dan Paul Iamandi,  s-a dat citire ordinului de înaintare în grad în mod excepțional”.

foto-2-pompierTot Raluca Vasiloae mai amintește  faptul  că  “salvatorul nostru a fost felicitat și de către comanda inspectoratului, care  i-a transmis lui   Daniel Crîșmaru  cât mai multe misiuni încheiate cu succes în cariera pe care a ales-o!”.

Reamintim că în seara zilei de sâmbătă,  3 august a.c.,   pompierul- erou Daniel Crîșmaru , aflat în timpul liber, nu a exitat să sară în apele învolburate   ale râului  Provița,    când o mamă disperată i-a spus că fiul  său  se îneacă.  A  sunat mai întâi la Numărul Unic <<112>>,  alertându-și colegii,  după care a   sărit imediat  în apă, înotând  aproximativ un kilometru  în aval de locul unde   doi  frați   fuseseră prinși de o viitură.

“Într-o  clipă, a zărit chipul băiețelului, astupat de apă până la gât. Acesta rămăsese pe o insuliță formată în mijlocul apei, agățându-se de scoarța de la căruță și strigând disperat după ajutor. Ajuns la copilaș, salvatorul l-a luat în brațe și a stat alături de el până la sosirea echipajelor de salvatori, care i-au adus la mal în condiții de siguranță. În ochii eroului am citit o emoție uriașă când a relatat tragedia, dar totodată era încercat de tristețe și neputință pentru că  nu a reușit să îl salveze și pe frățiorul lui” (copilașul care nu împlinise nici trei ani)” sunt   cuvintele   sublocotenentului  Raluca Vasiloae,  pe care le-am citat în ziarul nostru de luni.

Merita să le repetăm…

Foto: ISU Prahova