Petre Apostol

Reprezentativa masculină de baschet a României îşi continuă, la Ploieşti, drumul spre calificările pentru turneul final continental din 2021, „vulturii” pregătiţi de antrenorul Tudor Costescu urmând să primească replica selecţionatei Ciprului, în această seară, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor „Olimpia”. Aceasta reprezintă penultima partidă din Grupa F a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers, tricolorii câştigând primele două meciuri disputate, cu Cipru, în deplasare, scor 85-70, respectiv cu Slovacia, în Sala „Olimpia”, scor 85-68.
Astfel, Naţionala României are prima şansă de a ajunge în faza calificărilor pentru turneul final continental, la care va avansa doar câştigătoarea grupei. Cipru a ieşit din calculele calificării în faza următoare, după ce, miercuri seară, a cedat şi cel de-al treilea meci disputat în grupa F, pe teren propriu, cu Slovacia, scor 79-83, urmând să evolueze la Ploieşti doar cu dorinţa de a nu încheia această fază fără victorie.
De menţionat că în lotul tricolor se regăseşte şi un jucător ploieştean, Bogan Popa, care, în meciul cu Slovacia, a fost al treilea marcator al echipei, descurcându-se excelent la aruncările de la distanţă.
Înaintea ultimelor două meciuri din grupă, clasamentul arată astfel:
1. Slovacia: 3 meciuri – 2 victorii, o înfrângere; 5 puncte
2. România: 2 meciuri – 2 victorii; 4 puncte
3. Cipru: 3 meciuri – 3 înfrângri; 3 puncte
După meciul de la Ploieşti, partida care se anunţă a fi decisivă pentru adjudecarea primei poziţii, între Slovacia şi România, este programată miercuri, 21 august, la Bratislava, cu începere de la ora 19:00.

Lotul complet al României este compus din următorii jucători:

Giordan Watson (CSM CSU Oradea)
Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu)
Radu Vîrnă (Steaua Bucureşti)
Mirel Dragoste (SCM Timişoara)
Tudor Gheorghe (BCMU FCA Piteşti)
Radu Paliciuc (BCMU FCA Piteşti)
Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea)
Iulian Orbeanu (BCMU FCA Piteşti)
Bogdan Popa (SCM U Craiova)
Alexandru Olah (Kangoeroes Basket Mechelen)
Emanuel Căţe (UCAM Murcia CB)
Bogdan Ţibîrnă (CSM CSU Oradea)
Marius Ciotlăuş (BCMU FCA Piteşti)
Ionuţ Berceanu (SCM U Craiova)