F. T.

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 2, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova a remarcat, în spatele fostului “Cinemascop” din Ploiești, trei tineri care aveau un comportament suspect.
Ba, mai mult, după cum precizează Nicoleta Cadar, purtător de cuvânt al jandarmeriei prahovene, la apariția oamenilor legii, “aceștia au încercat să se ascundă”.
Cum era și firesc, jandarmii i-au întrebat de sănătate și nu numai ! Nu numai, fiindcă tinerii cu vârstele cuprinse între 19 ani și 25 de ani au fost percheziționați corporal (”controlați corporal preventiv”, după cum sunt limbajul și procedura în astfel de cazuri). Iar în buzunarele acestora au fost găsite, potrivit reprezentantei IJJ Prahova, “ pliculețe ce conțineau o substanță vegetală de culoare verde deschis, ce părea a fi din categoria celor interzise” (comunicat IJJ Prahova).
Dacă tinerii aveau sau nu droguri, rămâne să stabilească specialiștii. Cert este că jandarmii au confiscat respectivele pliculețe, sesizând, totodată, poliția, câtă vreme există suspiciunea ca respectivii să fii săvârșit infracțiunea de “deținere și consum de droguri de mare risc”.