Comisia Centrala a Arbitrilor organizează, săptămâna viitoare, un concurs de promovare pentru arbitri în lotul pentru Liga 2 și 3, examen la care se vor prezenta și mai mulți cavaleri ai fluierului din județul nostru.
La concursul pentru promovare în Liga 2, programat pentru 1 octombrie, sunt ”libere” 6 locuri – 2 arbitri și 4 asistenți, în timp ce la Liga 3 (examen care se va desfășura în 2 octombrie), Comisia Centrală a Arbitrilor are o ”ofertă” mai generoasă – 14 locuri în total, după cum urmează: ”centrali” – 4 locuri pentru barbați și 2 pentru femei, arbitri asistenți: 6 pentru barbați și 2 pentru femei. Concursul, care se va desfășura la București, va consta în examen fizic (viteză și test Cooper) și examen teoretic (20 de întrebari tip grilă).
Din județul nostru, surprinzător, lista candidaților la Liga a II-a este mai mare decât cea pentru eșalonul 3! Astfel, pentru un loc în divizia C vor candida Ioniță Adrian (foto, arbitru), Dediu Valentin și Ionică Alin (asistenți), în timp ce dosarele acceptate pentru concursul la Liga2 îi cuprinde pe Dicu Mădălin, Breoi Nicolae și Motan Mihai (arbitru), respectiv Petre Doru, Mociorniță Bogdan, Răduță Gabriel, Rusu Mircea, Oprescu Louis (asistenți).
Interesant este că, dintre cei 4 centrali care merg din județul nostru la concurs, trei provind din ”importuri” ale CJA Prahova din alte județe, Dâmbovița, respectiv Ilfov.

Pas înainte pentru Amorăriței

8-Amoraritei-sp

Arbitrajul prahovean este foarte aproape de a avea, din nou, un reprezentant drept ”central” în Liga I, câmpineanul Mihai Amorăriței având această șansă. ”Amor” a fost delegat la un meci din șaisprezecimile Cupei României, dintre două divizionare A, arbitrând foarte bine partida dintre Chindia și Hermanstadt, scor 0-1, desfășurată pe stadionul ”Ilie Oană”, miercuri seară, acesta fiind supervizat chiar de către Alexandru Deaconu, fostul șef al CCA, actual adjunct al grecului Vassaras. Pare a fi doar o chestiune … de etape până când vom avea, din nou, un prahovean în Liga I, la centru, la trei ani după ce Adrian Illyeș a oficiat un joc, în primul eșalon, el fiind ultimul arbitru din județul nostru cu această ”clasificare”.