V. S.

Agresivitatea care apare în unele boli psihice, chiar și împotriva rudelor, poate să conducă la evenimente foarte grave, soldate cu decesul unor persoane. O situație de acest gen s-a petrecut luni după-amiază într-o familie din comuna prahoveană Balta Doamnei, când părinții unui tânăr cu probleme psihice au fost la un pas să fie uciși de propriul copil.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, incidentul a fost semnalat printr-un apel la numărul unic de urgență 112, prin care se reclama faptul că un tânăr de 27 de ani și-a înjunghiat părinții.
După primirea acestei sesizări, la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a constatat faptul că tânărul, după ce a avut un conflict cu tatăl său, a apucat un cuțit din gospodărie și l-a înjunghiat în spate. Nici mama acestuia nu a scăpat nevătămată, pentru că femeia a fost și ea, la rândul ei, lovită cu cuțitul la o mână.
După ce și-a rănit părinții, tânărul cunoscut cu probleme psihice a fugit de la locul în care s-a petrecut incidentul respectiv, dar a fost depistat la scurt timp de către echipele de căutare care au plecat în căutarea lui.
Victimele au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, conștiente, fiind nevoie de spitalizare doar pentru tatăl agresorului.
Polițiștii spun că tânărul a fost internat, după ce a fost prins, la Spitalul de Psihiatrie Voila, luni seară, pe numele lui fiind deschis și dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.