F.T.

Timp de două zile (miercuri 13, şi joi, 14 noiembrie), poliţiştii prahoveni au acţionat în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în centre de colectare a fierului vechi, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura de cale ferată.
În acest context, au fost efectuate controale în 12 stații CFR, precum și în 12 trenuri de persoane sau mărfuri, fiind de asemenea verificate 30 de puncte de colectare a deșeurilor metalice. Totodată, au fost legitimate 201 persoane și au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, fiind totodată reținute cinci permise de conducere și retrase trei certificate de înmatriculare, pentru abateri la regimul rutier.
Într-un comunicat de presă, reprezentanţii poliţiei prahovene exemplifică următoarele cazuri: “Cu ocazia verificărilor efectuate la un centru de colectare a deșeurilor feroase şi neferoase situat în comuna Păulești, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, fiind constatate nereguli privind borderourile de achiziții.
Un alt agent economic, din comuna Măgureni, a fost sancționat contravențional cu amendă de 500 de lei, pentru neînregistrarea cantității de 226 kilograme de material feros, aceasta fiind şi confiscat”.