Violeta STOICA
Consiliul Judeţean Prahova a premiat elevii și profesorii cu cele mai bune rezultate la olimpiade și concursuri școlare

Centrul Ploieștiului a fost ieri, puțin după prânz, punctul în care, dacă s-ar fi adunat IQ-urile participanților la Gala de excelență a învățământului prahovean, am fi avut cu siguranță cea mai mare concentrație de inteligență pe metrul pătrat.gala de excelentaRezultatele de excepție obținute de elevii prahoveni la olimpiadele și concursurile internaționale sau de nivel național, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, au adus în prim-planul evenimentelor dedicate educației prahovene, încă de anul trecut, Gala de excelență a învățământului prahovean.
La inițiativa președintelui Consiliului Județean, Bogdan Toader, încă de anul trecut, elevii și profesorii de elită ai Prahovei sunt recompensați pentru dăruirea cu care reprezintă județul nostru la nivel național și chiar și internațional.
A doua ediție a Galei de excelență a învățământului prahovean, desfășurată ieri, în Sala Europa a Palatului Administrativ, a reunit “trinomul” format din elevi-profesori-părinți, alături de gazdele evenimentului – reprezentanții Consiliului Județean Prahova.
De altfel, șeful administrației județene, Bogdan Toader, a înmânat diplome de merit atât elevilor, cât și profesorilor premiați, în cadrul primei părți a Galei.
Anul acesta, recompensele financiare au fost mai mari decât anul trecut, însă regulamentul de acordare a premiilor în bani a fost schimbat față de prima ediție a Galei de excelență a învățământului prahovean.gala de excelenta2Aproape 600 de elevi și de profesori au fost premiați, ieri, de către reprezentanții Consiliului Județean Prahova, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei de excelență a învățământului prahovean.
Desfășurat la Sala Europa a Palatului Administrativ, evenimentul a reunit elevi, profesori, părinți, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar și, bineînțeles, organizatori, printre care s-a aflat și cel mai tânăr președinte de Consiliu Județean din țară, Bogdan Toader, șeful administrației județene.
568 de premii, dintre care 358 acordate elevilor și alte 210 – profesorilor coordonatori, au fost acordate elitei învățământului prahovean, printre care s-au aflat și elevii eminenți care au dus numele Prahovei și în afara țării, la olimpiadele internaționale de informatică și lingvistică.
A fost încă o zi de excepție și, după cum a afirmat inițiatorul Galei, președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, premiile reprezintă o recunoaștere a meritelor și a muncii dificile și continue a elevilor, a profesorilor și a părinților, o activitate susținută care va fi recompensată, în viitor, de carierele strălucite ce vor fi urmate de către acești adolescenți geniali ai județului Prahova.gala de excelenta - Horia Toma
De altfel, și inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, profesorul Horia Toma, a vorbit despre “trinomul” care asigură succesul învățământului prahovean – elevi, profesori și părinți.
Cuantumul premiilor a fost stabilit prin hotărâre a consilierilor județeni, la propunerea președintelui Bogdan Toader, fiind în valoare egală atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Astfel, pentru concursurile și olimpiadele naționale, pentru locul I s-a aprobat acordarea sumei de de 933 de lei, pentru locul al II-lea – 711 lei, pentru locul III – 500 de lei, pentru locul IV (mențiune) – 350 de lei, iar pentru mențiuni speciale – 250 de lei. Pentru rezultatele obținute la concursurile și olimpiadele internaționale, cuantumul premiilor crește substanțial, astfel că pentru locul I a fost stabilită suma de 2.156 de lei, pentru locul II – 1.600 de lei, pentru locul III – 1115 lei, iar pentru mențiune – 822 de lei.
În cazul concursurilor sportive școlare, pentru ocupanții locului I s-a aprobat suma de 933 de lei, pentru locul II – 711 lei, pentru locul III – 500 de lei, pentru locul IV (mențiune) – 350 de lei, iar pentru mențiuni speciale – 250 de lei.