Violeta Stoica

La propunerea președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a fost alocată suma de 1,5 milioane de lei pentru achiziționarea de containere destinate colectării selective a deșeurilor pe raza municipiului Ploiești.
Ieri, consilierii județeni au aprobat planul de investiții pe anul 2020, aferent activelor date în administrare/concesiune pentru Sistemul de management integrat al deșeurilor din județul Prahova, prin care s-a alocat suma menționată pentru achiziționarea unui număr de 100 de ansambluri de module destinate colectării selective a deșeurilor reciclabile amplasate pe raza municipiului Ploiești, inclusiv transport și montaj.
Potrivit hotărârii adoptate ieri de către aleșii județeni, actualele containere de 1100 de litri destinate colectării deșeurilor reciclabile au fost achiziționate în cadrul Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din județul Prahova și puse la dispoziția operatorului de colectare prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor –
Prahova”. Pentru protejarea suplimentară a acestor containere este necesară amplasarea lor în module de protecție. Ansamblul de module supraterane destinate colectării selective a deșeurilor reciclabile sunt seturi cu trei module alipite, fixate între ele cu șuruburi. Seturile de trei module supraterane se vor monta pe platforma betonată existentă deja în locațiile unde sunt amplasate containerele de 1100 litri standard de colectare a deșeurilor reciclabile.
Potrivit șefului administrației județene, Bogdan Toader, operatorul Rosal a achitat circa 4,2 milioane de lei din redevența aferentă anului în curs, iar din acești bani au fost redistribuiți cei 1,5 milioane de lei pentru Ploiești, în vederea achiziționării de module pentru colectarea selectivă.