V. Stoica

Ieri a fost învestită noua conducere a Instituției Prefectului Județului Prahova, Cristian Ionescu – noul prefect și Mihaela Duță – subprefect depunând jurământul în cadrul unei noi metode instituite de liberali – prin videoconferință. Deși fusese anunțată și prezența lui Ludovic Orban, premierul nu a participat la ceremonia de învestire în funcții a prefecților și a subprefecților numiți în cadrul ședinței de Guvern desfășurată miercuri, 18 decembrie.
Cristian Ionescu este din București, fiind inspector superior antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală. Întrebat cât de bine cunoaște județul Prahova, având în vedere că a acceptat să dețină funcția de prefect, Cristian Ionescu a declarat că îl leagă de Prahova casa de vacanță, o locuință tradițională pe care o deține în Provița de Sus de 12 ani.
Cristian Ionescu (susținut de PNL) este al doilea prefect de Prahova care nu domiciliază în județul nostru, după Cosmin Georgescu, venit din Ilfov ca reprezentant al Guvernului Cioloș, în anul 2016. Georgescu nu a rămas decât câteva luni la conducerea Instituției Prefectului, însă acesta l-a însoțit la Ploiești, zilele trecute, pe actualul prefect, Cristian Ionescu.
Pe de altă parte, noul subprefect Mihaela Duță (susținută de PMP) este din comuna Cornu și vine la conducerea Prefecturii Prahova din funcția de lector formator la Institutul Național de Administrație.