V. Stoica

Cel mai grav accident feroviar din județul Prahova, petrecut în ultimii ani, s-a soldat, ieri, după-amiază, cu 11 răniți, după ce două trenuri au intrat în coliziune frontală în zona stației de cale ferată Ploiești Triaj. Un mărfar al unei companii private, care transporta zahăr, s-a lovit în plin de locomotiva trenului de călători Regio 5008, care circula pe relația Buzău-Ploiești-București Nord, producând deraierea primului vagon al personalului.accident feroviar Ploiesti1Potrivit CFR Călători, în jurul orei 15:45, accidentul feroviar s-a produs între stațiile Ploiești Sud și Ploiești Triaj, unde trenul Regio 5008 Buzău – Ploiești Sud – București Nord a fost lovit frontal de un tren de marfă al unui operator feroviar privat. În momentul impactului, trenul de călători – format din cuplu de 4 vagoane etajate și având la bord circa 50 de călători – înregistra o viteză de circa 20 km/h, fiind inițiate procedurile de oprire în stația Ploiești Triaj.
Compania feroviară de călători a mai precizat că toți călătorii care nu au fost răniți au fost preluați către destinație din stația Ploiești Triaj cu un alt tren personal.
Pe de altă parte, CFR Infrastructură a anunțat că o comisie de specialitate a demarat o anchetă privind circumstanțele producerii acestui accident și va stabili cauzele exacte care au condus la acest eveniment.
Conform informațiilor furnizate de reprezentanții ISU Prahova, 11 răniți au ajuns la spital, pentru unul dintre aceștia fiind nevoie de intervenția echipajului de pe un elicopter SMURD pentru a fi transportat la o unitate medicală din Capitală. Ceilalți călători care se aflau în trenul de călători au fost evaluați medical la fața locului, 37 de persoane refuzând să fie transportate la spital.