Aproape 100 de persoane – în carantină instituţionalizată în centrele din Prahova

V. Stoica

Atât numărul persoanelor autoizolate la domiciliu, cât și cel al carantinaților era în creștere, ieri, la prânz, potrivit datelor furnizare de Instituția Prefectului Prahova.
Conform purtătorului de cuvânt Liliana Maxim, desemnată voce unică în comunicarea cu mass-media, erau în monitorizare la domiciliu și autoizolate 3121 de persoane dintre care 171 intraseră sub această măsură în doar 24 de ore. În același interval, 64 ieșiseră de sub măsura izolării la domiciliu. De asemenea, în carantină instituționalizată se aflau ieri la ora prânzului alte 99 de persoane.
Sâmbătă și duminică, pe de altă parte, au fost verificate 1.906 locații ale persoanelor aflate în autoizolare, controale care au vizat 2857 de cetățeni, fiind întocmite patru dosare penale pentru nerespectarea măsurilor de autoizolare sau de carantinare. Au fost aplicate și patru sancțiuni contravenționale, dintre care trei pentru nerespectarea măsurii autoizolării, iar una pentru alte fapte.
În întreaga țară, ieri erau confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), dintre care 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași). Tot până ieri, au decedat patru persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova, Iași și Suceava.

143 de noi îmbolnăviri în doar o zi

De duminică, de la ora 13.00 și până ieri, fuseseră înregistrate 143 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, fiind cel mai mare număr de la începutul epidemiei în România, în urmă cu o lună.
Unul dintre cazurile noi a fost al unui deținut care în data de 11 martie a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate ieri, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19), deși la o testare inițială, de la momentul încarcerării, pe 11 martie, rezultatul a fost negativ.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată erau ieri 5.066 de persoane și alte 72.247 de persoane – în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.