La Spitalul Judeţean va fi montat un cort pentru triaj epidemiologic

V. Stoica

Iresponsabilitatea unei femei venite recent din Italia a stârnit un val de îngrijorare, joi seară, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești, după ce s-a prezentat la maternitate din cauza unei hemoragii provocate în urma unei întreruperi de sarcină, efectuate la un cabinet privat din Sinaia.
Potrivit declarațiilor managerului unității medicale, femeia a venit joi seară la maternitatea din Ploiești, deși ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu, pentru că a revenit în țară din Italia, pe data de 9 martie.
Pacienta, de origine din județul Sălaj, ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliul concubinului său din municipiul Câmpina, dar a încălcat interdicția de a părăsi locuința. Aceasta a mers însă la cabinetul privat din Sinaia pentru a avorta, însă, după întreruperea de sarcină, a avut o hemoragie și a venit la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești.
Deși și-a rezolvat problema medicală, urmând ca ieri să fie externată, femeia a fost amendată cu 10.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică, pentru părăsirea domiciliului unde ar fi trebuit să rămână în izolare.
Pe de altă parte, președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a precizat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că la Spitalul Județean de Urgență Ploiești va fi montat un cort destinat triajului epidemiologic, astfel încât să fie redusă posibilitatea să intre în spital persoane cu simptome asemănătoare coronavirusului sau gripei.
Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a menționat că a emis o circulară către toate secțiile unității medicale de a se sista concediile de odihnă în această perioadă.