Echipa de handbal juniori I de la CSM Ploiești a făcut pasul decisiv spre calificarea la Turneul Final al campionatului, după victoria obținută în faţa celor de la AHC Dobrogea Sud Constanţa, principalii contracandidați la prima poziție a clasamentului Grupei Valoare 2. În plus, prin acest succes, al treilea din trei partide disputate în faza grupelor valoare, elevii lui Silviu Stănescu au o şansă foarte bună de a evolua la Turneul Final dintr-o postură favorabilă.
Meciul din Sala „Olimpia” a fost controlat de echipa ploieșteană, CSM reuşind să preia conducerea la două goluri diferenţă, scor 7-5 (minutul 10), după care a urmat desprinderea gazdelor, venită şi pe fondul unor erori ale adversarilor în momente în care au scos portarul pe situaţii de eliminare. Astfel, elevii antrenorului Silviu Stănescu s-au desprins la 17-11 (minutul 26). Oaspeții au revenit, însă, iar ploieștenii intrau la vestiare cu un ecart de trei goluri, scor 18-15. Mai mult, echipa dobrogeană a redus ecartul la o singură lungime la reluarea meciului, scor 18-17 (minutul 34).
Ploieștenii nu au lăsat, totuși, ca lucrurile să se complice, reușind să marcheze de patru ori la rând, după care au refăcut cea mai mare diferență înregistrată, de șase goluri, scor 25-19 (minutul 44). La adăpostul ecartului creat, CSM Ploiești a gestionat perfect finalul de meci, menținând diferența, obținând victoria cu scorul de 34-29 și provocând prima înfrângere din campionat pentru AHC Dobrogea Sud, echipă pe care a egalat-o la puncte, trecând în fruntea ierarhiei.
Pentru CSM Ploieşti au jucat: M. Oprea, Ad. Tănăsescu, Cr. Ioniţă – I. Mirică (8 goluri), G. Paraschiv (7), I. Mereu (6), P. Albu (5), R. Floarea (3), Al. Pop (2), N. Nicolae (1), R. Pantazi (1), D. Rudai (1) şi M. Iorga.
În etapa a 4-a a Grupei Valoare 2, CSM Ploieşti va juca, sâmbătă, în deplasare, cu CSŞ Călăraşi.