Mai mare nu este întotdeauna mai bun, mai ales când vorbim de bucătării. Bucătăriile mici sunt, de obicei, spații de lucru mai eficiente decât cele mari. Spațiul și designul de bun gust nu sunt rezervate exclusiv bucătăriilor mari – tot ce ai nevoie sunt câteva idei bune de decorare a bucătăriei care îți mențin spațiul mic organizat, funcțional și frumos.

Am adunat câteva idei de decorare a unei bucătării mici, care abordează problemele ce pot apărea, cu soluții bune de design. Cele mai frecvente probleme ale unei bucătării mici sunt dezordinea, lipsa de lumină și lipsa spațiului de lucru.

Dezordinea

Aglomerația este de obicei un efect secundar a faptului că nu aveți suficient spațiu pentru depozitare. Însă, de multe ori, mai multe dulapuri de stocare nu sunt soluția – ci simplificarea bucătăriei dvs.

Luați la mână fiecare dintre dulapuri și sertare (în special partea din spate) și donați sau aruncați orice nu ați mai folosit de ceva vreme. Întrebați-vă dacă aveți nevoie într-adevăr de o unealtă de scos sâmburii de cireșe sau de un feliator de ouă. După ce ați șters dulapurile, eliberați blaturile de lucru stocând în dulapuri elementele care provoacă dezordine vizuală.

Lipsa de lumină

Camerele întunecate par mai mici, așa că luminați-vă cu un strat de vopsea proaspăt într-o nuanță deschisă. Dacă vă plac dulapurile întunecate, adăugați diferite tipuri de iluminare.

Folosiți iluminarea sub dulap pentru a lumina zona de lucru și accentua dulapurile. O iluminare bună face ca o bucătărie să pară mai mare, indiferent de culoare. Încercați câteva dintre următoarele idei de iluminare:

● Adăugați lumini cu bandă LED pe rafturi și sub dulapuri pentru a vă lumina spațiul de lucru; este o variantă de lumini foarte simplă, pe care pur și simplu trebuie să o lipiți și conectați la priză sau la sursă.
● Înlocuiți becurile incandescente cu cele mai recente versiuni eficiente din punct de vedere energetic.
● Alegeți lumini tip pandantiv care pot fi decupate pe sistemele de iluminare ale traseelor existente pentru a stratifica iluminarea camerei.
● Înlocuiți corpurile de iluminat învechite.
● Adăugați o oglindă pe unul din pereții bucătăriei sau luați în considerare adăugarea unei suprafețe oglindite pentru a reflecta lumina.

Lipsa spațiului de lucru

Ați recuperat o parte din spațiul de lucru, dar totuși simțiți că nu este suficient? Aceasta este o problemă comună.

Dacă obiectivul este să creați un spațiu de bucătărie contemporan, unul dintre cele mai importante elemente de design sunt spațiile de lucru minimaliste, neîngrădite. Acest lucru nu numai că arată modern, dar mărește suprafața, fiind mai ușor să prepari ingredientele și să gătești. Primul pas este eliminarea tuturor aparatelor mici și a obiectelor care își au locul de obicei pe blat.

O altă idee pentru a maximiza (și chiar a adăuga) mai mult spațiu de lucru unei bucătării mici este transformarea unor suprafețe într-o placă de tăiat.

Gândiți-vă la o suprafață de gătit cu profil redus. Aragazele de astăzi sunt elegante și moderne, astfel încât să puteți așeza o placă de tăiere sau alte articole pe el atunci când nu le folosiți. De exemplu, un aragaz Beko, atunci când nu este în funcțiune, poate fi utilizat ca suport pentru tocător sau pentru vasele extra de care aveții nevoie în procesul de gătire.

Sau puteți aplica un fund din lemn deasupra unei jumătăți din chiuvetă, pentru a vă folosi cât mai mult de spațiul disponibil.

Iată alte câteva idei pentru decorarea bucătăriei mici, care sunt ușor de implementat:

Depozitarea instrumentelor de gătit

Obțineți inspirație din unele dintre cele mai aglomerate bucătării de restaurant, care folosesc feronerie industrială pentru pereți și rafturi pentru depozitarea ustensilelor. Câteva idei pentru depozitarea ustensilelor și instrumentelor pe perete:

● Agățați rafturi pentru ustensile. O bară simplă cu cârlige poate ține unelte cu o buclă sau o gaură în ele. Există coșuri care pot fi atârnate pe suport pentru a ține obiecte mai mici.
● Păstrați obiectele organizate după culoare sau utilizare.
● Folosiți magneți de perete pentru a stoca cuțite și borcane de condimente.

Mobilă care se poate ascunde

Încercați o abordare creativă pentru a maximiza funcționalitatea bucătăriei dvs. mici. Găsiți modalități de a crea un spațiu flexibil cu articole de mobilier practice care sunt utile, dar care pot fi ușor depozitate. Iată câteva idei:

● Scaune de bar fără spate, care se pot ascunde sub masă.
● Dulapuri sau mese de bucătărie pe roți.
● Mese drop-down, montate pe perete.

Sperăm că această postare v-a inspirat pentru a vă renova mica bucătărie. Care este ideea dvs. preferată de decorare a unei bucătării mici?