Versurile melodiei ”Hey Jude”, unul dintre hiturile legendarei trupe The Beatles, scrise de mână de Paul McCartney, s-au vândut la licitaţie pentru 910.000 de dolari, o sumă de nouă ori mai mare decât valoarea estimată, a anunţat Julien’s Auctions, informează Reuters şi DPA, preluate de Agerpres.
În cadrul aceleiaşi licitaţii, o tobă de colecţie cu logo-ul ”The Beatles”, utilizată de trupa britanică în timpul primului său turneu nord-american în 1964, s-a vândut contra sumei de 200.000 de dolari.
Articolele au făcut parte dintr-o serie de 250 de piese de colecţie The Beatles oferită spre vânzare în cadrul unei licitaţii online organizate de Julien’s Auctions pentru a marca 50 de ani de la destrămarea trupei.
Un desen realizat de John Lennon şi soţia sa, Yoko Ono, intitulat ”Bagism”, un termen creat de cei doi pentru a satiriza stereotipurile, s-a vândut pentru 93.750 de dolari, iar o scrumieră folosită de basistul trupei supranumite ”Cei Patru Fabuloşi”, Ringo Starr, a fost achiziţionată cu 32.500 de dolari.
Scena din lemn a micului local din Liverpool unde trupa a concertat înainte să ajungă celebră s-a vândut pentru 25.600 de dolari.
Înainte de începerea licitaţiei, expertul departamentului muzical din cadrul Julien’s Auctions, Jason Watkins, a descris documentul care conţine versurile scrise la repezeală de Paul McCartney înaintea unei înregistrări din 1968 a ”Hey Jude” drept foarte rar şi preţios.
„Este în mod evident o melodie emblematică pe care o cunoaşte toată lumea”, a spus Watkins. „Aceste versuri scrise de mână au fost utilizate în studio drept îndrumare atunci când au înregistrat melodia”.