V. Stoica

Puțini reprezentanți ai autorităților prahovene au marcat, sâmbătă, 9 mai, Ziua Europei și Ziua proclamării independenței de stat. Dacă, altădată, la Monumentul Vânătorilor din zona Gării de Sud din Ploiești, ridicat în cinstea prahovenilor din Batalionul 2 Vânători condus de Alexandru Candiano-Popescu, care au luptat în prima mare victorie românească din Războiul de Independență, sute de oameni își exprimau recunoștința față de eroii neamului, în acest an, 9 mai a fost dominat de pandemie.

9 Mai 2020 PloiestiPreședintele CJ Prahova – Bogdan Toader, vicepreședintele CJ – Ludmila Sfîrloagă, deputatul Rodica Paraschiv și viceprimarul Cristian Ganea au fost singurii reprezentanți ai oficialităților prahovene prezenți la Monumentul Vânătorilor pentru a le aduce omagiu eroilor.
De altfel, șeful administrației județene, Bogdan Toader, a arătat, pe pagina sa de socializare, că, în acest an, 9 Mai, “o zi în care, în anii trecuți, noi, românii, sărbătoream împreună Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat a României, sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, iar aici, în Prahova noastră dragă, mergeam să îi cinstim pe locuitorii din Vălenii de Munte, de Ziua Orașului.
9 Mai 2020. Acum, astăzi, trăim o zi de 9 Mai altfel. Suntem încă în plină pandemie, iar lumea întreagă trece prin cea mai grea perioadă de după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, Uniunea Europeană este în pragul unei crize economice generate de criza sanitară, iar românii încearcă să iasă cu bine din epidemia care a cuprins și țara noastră. Vom trece și peste această încercare, iar anul viitor vom putea să ne strigăm din nou bucuriile, unii alături de ceilalți, așa cum suntem noi, românii, obișnuiți! Solidari și uniți, cu speranță în viitor și în forțele noastre, vom reuși!”.