N.D.

La Valea Călugărească, în satele Coșlegi, Dîrvari, Radila şi Pantazi va fi introdusă rețea de alimentare cu gaze naturale.
Potrivit autorităților locale, recent a fost semnat contractul de execuție, iar în baza unui contract de cofinanțare între SC Distrigaz Sud Rețele SRL și Primăria Valea Călugărească a fost încheiat un contract de cofinanțare pentru realizarea acestei investiții,  administraţia locală fiind cea care finanţează 93% din lucrare, iar restul, societatea menționată, în  procente stabilite pe baza rentabilității.
Zilele trecute a fost emis și certificatul de urbanism pe baza căruia se vor obţine avizele necesare, după care urmează realizarea proiectului tehnic. După obţinerea autorizaţiei de construire, în baza acesteia, Distrigaz va emite ordinul de începere a lucrărilor în cele patru sate menționate.
”Pasul cel mai important de depăşit în această procedură de autorizare este avizarea subtraversării căii ferate, care implică un proiect separat aprobat de CN-CFR Bucureşti. De foarte mult timp am încercat, prin toate posibilităţile legale, să ajut cele patru sate să beneficieze de gaze. Acum suntem în linie dreaptă. Odată semnat contractul, cetăţenii să fie siguri că vom duce la bun sfârşit această investiţie. În urma discuţiilor cu constructorul care a câştigat licitaţia, acesta a estimat începerea lucrărilor în luna august a acestui an”, a anunțat primarul comunei Valea Călugărească, Vasilică Neacșu.