Reprezentanții Federației Române de Handbal au avut, ieri, o videoconferință cu toate cluburile din Liga Florilor, plus formațiile cu șanse de promovare în prima divizie, printre care se află și Activ Prahova Ploiești. Cluburile din primul eșalon au votat în totalitate ca sezonul să fie încheiat, iar viitorul an competițional să se desfășoare cu 16 echipe. Rămâne acum problema stabilirii clasamentului final și a sistemului de promovare.
După Ordinul MTS prin care s-au reglementat condițiile de reluare a activităților sportive, ieri a mai apărut un motiv prin care forul condus de ploieșteanul Alexandru Dedu este forțat să încheie sezonul, la fel cum s-a întâmplat peste tot în Europa. Federația Europeană de specialitate a informat federațiile naționale că trebuie să facă înscrierile pentru Liga Campionilor până la data de 1 iunie. De asemenea, înscrierea pentru Europa Handball League se va face până la data de 13 iunie. Apoi, în ședința cu Alexandru Dedu și Cristina Vărzaru, cluburile din Liga Florilor au votat în unanimitate ca sezonul 2019-2020 să fie încheiat de acum.
Cluburile au vorbit pe aceeași limbă și în privința viitorului an competițional, în sensul ca acesta să înceapă cu 16 echipe. În schimb, în privința clasamentului, părerile au fost împărțite, astfel că o decizie finală va fi adoptată de Consiliul de Administrație, pe data de 18 mai.
Lucrurile au rămas neclare și în privința promovării. În mod normal, vor urca în prima ligă trei echipe. În Divizia A, părerile au fost împărțite, unele echipe nu vor să se mai joace, precum CSM Galați și Dacia Mioveni, care ar promova pe modelul norvegian. În schimb, celelalte își doresc să-și poată apăra șansele și cer ca promovarea să fie decisă pe teren. Și în acest caz, Consiliul de Administrație va lua o decizie, probabil comună cu ce se va întâmpla la masculin, ședința cu reprezentanții echipelor de băieți fiind programată în cursul zilei de astăzi.
De menționat că, în ședința de ieri, s-a decis ca ediția din acest sezon a Cupei României să fie încheiată în luna august, dacă va fi posibil. Întrecerea nu va conta, însă, pentru calificarea în cupele europene.