Deși, la ”prima vedere”, perioada de acalmie în care nu se joacă fotbal nu ar trebui să ducă la dispute de niciun fel, iar teama de coronoavirus ar trebui să fie ”prima grijă”, suporterii Petrolului par să se fi ”separat” din nou, diferitele grupuri de fani- organizați în asociații- emițând comunicate cu puncte de vedere diametral opuse.
Culmea, deși nu s-a întâmplat mare lucru din punct de vedere fotbalistic, administrative în ultima perioadă, la stadionul ”Ilie Oană” au fost afișate bannere împotriva unora dintre oficialii echipei!
Iar suporterii din ”Peluza I” au acuzat anumite probleme, public, pe când cei din Uniunea Suporterilor Petroliști și Liga ”Constantin Tabarcea” i-au ”contrat”, imediat, cu un alt comunicat!

8-b-foto-2
Fiind perioadă fără antrenamente, măcar, în așteptarea momentului când activitatea se va anima puțin, este destul de ciudat acest mic ”război” de opinii. O fi altceva la mijloc?
Potrivit comunicatului transmis de ”Peluza I Ilie Oană”, în „Scrisoarea suporterilor petroliști” se spune: ”Petrolule, astăzi și nu numai este despre tine. Faci parte din viețile noastre de multă vreme și încercăm să-ți spunem ce simțim despre tine, ne este foarte greu într-adevăr, dar sperăm să ne găsim cuvintele. Sunt mulți ce nu vor să te vadă acolo unde îți este locul, noi știm! Sunt mulți ce nu vor să ne vadă alături de tine, la bine și la greu, noi știm! Sunt și mai mulți cei care doar profită de tine și de istoria ta frumoasă, că să-și satisfacă interesele meschine, noi știm și te iubim!
Alții spun că au venit aici în condiții mizere, dar nouă nu ne pasă! Vrem doar ca tu să știi cine ți-a fost alături în clipele grele și cine și-a dorit cu adevărat ca tu să renaști din propia cenușă. Nu vrem să te folosească nimeni, Petrolule! Noi suntem alături de tine indiferent de ce se va întâmpla, nu-ți face griji, cât timp vom trăi nu vei fi singur!
Unii nu sunt prea inteligenți, fac afirmații necontrolate la adresa ta, Petrolule! Au o atitudine de servitori ai patronilor, nu au coloana vertebrală nici unii și nici alții, însă îți reamintim din nou că noi te iubim și nu vom lasă pe nimeni să-ți facă rău!
„Patronul” tău doar achită salariile și alte cheltuieli. Noi alături de tine, Petrolule, suntem cei care conduc spiritul galben-albastru ce dăinuie încă din 1924. Știm că unii dintre noi te iubesc, însă nu au timpul și resursele necesare să fie la fel de informați despre situația ta, însă noi suntem uniți pentru tine și vrem să-ți apărăm blazonul. Vor veni vremuri grele dacă tu nu ajungi unde îți este locul, dar nici gând să te părăsim vreodată. Însă cei care acum te conduc, te amenință că vor pleca de lângă tine, din nou… Noi nu am făcut asta niciodată pentru că nu avem nimic de câștigat de la tine, doar bucuria pe care tu ne-o oferi tuturor prin simplul fapt că exișți. Alții vor să se retragă, însă noi, suporterii, nu te vom părasi niciodată, Petrolule! Vrem să ai încredere în noi că totul o să fie bine pentru tine și să-ți mulțumim pentru toate momentele frumoase pe care ni le-ai oferit și care ne-au făcut să te iubim din ce în ce mai mult, chiar și în „condițiile mizere” cum spun oamenii care-ți vor răul și nu apreciează ce am făcut noi pentru tine. Noi te-am ajutat întotdeauna și așa vom face fără să vrem ceva în schimb, dar uite că oamenii în care am avut încredere acum aruncă noroi în tine și trebuie să plece urgent din preajma ta pentru că-ți fac rău! Promitem să ne asigurăm că toți cei care nu te iubesc vor pleca de lângă tine și în încheiere îți amintim, cum spune și cântecul care răsună în frumosul tău stadion : Noi la Petrolul nu vom renunţa, aici vom fi mereu și vom cânta!
Cu drag, ai tăi suporteri”.
Comunicatul USP, în schimb, este mult mai ”împăciuitor și pozitiv”:
”De la înțeleptul Împărat Solomon citire: “Toate își au vremea lor, și fiecare lucru de sub Ceruri își are ceasul lui. […] Aruncarea cu pietre își are vremea ei, și strângerea pietrelor își are vremea ei”. Înțelept sfat, chiar dacă este greu de urmat de unii…
Dragi iubitori de Petrolul, ACUM este vremea să strângem pietrele și împreună să zidim cu ele, nu să le aruncăm unii într-alții. În mai puțin de două luni vom disputa 5 jocuri cât 5 finale, la sfârșitul cărora ne putem vedea cu toții visul cu ochii: promovarea Petrolului nostru iubit acolo unde îi este locul – în Liga 1.
Uniunea Suporterilor Petroliști, compusă din Liga Suporterilor Constantin Tabarcea, Asociația Diaspora Galben Albastră și Nodul Petrolist, are un singur gând și îl susține cu tărie: este momentul strângerii rândurilor tuturor petroliștilor adevărați în jurul echipei, nu al răfuielilor personale.
USP se dezice de “scrisoarea suporterilor petroliști” apărută pe Facebook și de conținutul acesteia. Mai mult, își afirmă sprijinul pentru conducere atâta timp cât aceasta va sluji interesele Petrolului. Totodată suntem trup și suflet alaturi de staff-ul și jucătorii clubului, care au gestionat exemplar aceste vremuri dificile și îi asigurăm de întreaga noastră susținere în vederea disputării celor 5 “finale” care să ne readucă în Ligia 1. Este vremea zidirii și noi suntem cu voi în spirit, dacă nu vom putea fi în tribune!
Hai Petrolul!”.
Și, suntem siguri, ”lupta” în comunicate și luări de poziții va continua, deși nu sunt deloc momente ușoare pentru iubitorii de fotbal și, mai ales, spectatorii de fotbal – cel puțin o perioadă, toate meciurile urmând să se joace fără ”sufletul” spectatorilor alături de cel al jucătorilor!