V. Stoica

Reluat după starea de urgență, procesul penal al lui Andrei Volosevici, fostul primar al Ploieștiului, va lua din nou pauză câteva luni. În cadrul ședinței de judecată de joi, derulată la Înalta Curte de Casație și Justiție, magistrații au decis o nouă amânare, până la mijlocul lunii septembrie.
Această amânare poate fi o sabie cu două tăișuri pentru Andrei Volosevici. Pe de o parte, pentru că decizia de achitare luată de Curtea de Apel Ploiești nu este una definitivă, Volosevici (acum candidat al PNL pentru Primăria Ploiești) se poate lovi de problema celor care ar vrea să afle și o hotărâre judecătorească finală în procesul penal care a fost instrumentat de DNA Ploiești pentru finanțarea echipei Petrolul.
Pe de altă parte, având în spate achitarea de la instanța de fond, ploieștenii s-ar putea declara mulțumiți chiar și așa cu un candidat care nu și-a încheiat complet parcursul în fața instanțelor de judecată.
Nu este exclusă, totuși, deși puțin probabilă, varianta ca la termenul din 17 septembrie, cu doar zece zile înainte de data alegerilor locale (aprobată de Guvernul Orban, în ședința de joi, 25 iunie), să existe și o soluție definitivă în acest proces.