F.T.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în ultimele două săptămâni, oamenii legii au desfăşurat 526 de descinderi pentru destructurarea unor grupări infracţionale.
Dintre acestea, 368 au fost percheziţii pentru destructurarea unor reţele specializate în criminalitate economico – financiară, la persoane implicate în comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală, contrabandă cu țigări, achiziții publice, spălarea banilor sau în alte domenii.
De asemenea, Poliţia Română mai precizează faptul că alte descinderi au avut loc pe linia combaterii traficului de droguri, a infracţiunilor de natură judiciară, a celor care privesc regimul armelor și munițiilor, a criminalităţii informatice etc.
„Toate aceste activităţi au fost desfăşurate sub coordonarea procurorilor DIICOT, în acţiuni fiind angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi”.
Capul de afiş al acţiunilor din ultimele două săptămâni îl deţine acţiunea derulată săptămâna trecută de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu angajaţi ai IPJ Prahova, respectiv descinderi efectuate în Prahova şi în judeţele Dâmboviţa. Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botoşani, Dolj, Constanţa şi municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în obţinerea ilegală de permise auto.
Reamintim că miercuri, 8 iulie a.c., în urma a 61 de percheziții efectuate a fost destructurată o grupare infracțională formată din cetățeni români și străini bănuită că facilita obținerea ilegală de permise de conducere românești, prin preschimbarea unor permise contrafăcute eliberate de autorități din alte state.
În urma interogatoriilor de la sediul DIICOT Ploieşti, procurorii ploieşteni au decis reţinerea a 8 dintre suspecţi, alţi 26 fiind plasaţi sub control judiciar.