Pentru Petrolul lui Costel Enache urmează momentul adevărului

George Marin

Astăzi este o seară mare! Intrăm în focul luptei pentru promovare. Sunt doar cinci meciuri de jucat, meciuri în care nimeni nu are prieten pe nimeni. Pornim la drum cu hotărâre, convinși că izbânda va fi de partea noastră dacă ducem această luptă cu convingere, cu luciditate și cu istețime.
Astă seară primim vizita Rapidului renăscut ca și noi. Și ei, giuleștenii, au aceeași mare dorință de a promova în prima ligă, acolo unde primării bogate, dar sigur nu pe măsura Ploieștiului, și-au trimis echipe de-a lungul timpului: Voluntari, Chiajna, Brănești, Otopeni. Atunci, noi de ce nu? De ce nu? Avem în spate o istorie și o tradiție care nu trebuie date uitării. A-ți uita sau nesocoti trecutul e ca și cum ai muri, ca și cum nici nu ai existat. De ce să nu mai existăm? Avem câteva săptămâni în care, suntem convinși, trebuie să restaurăm istoria echipei ploieștene, pentru ceea ce a însemnat echipa Petrolul în toată existența ei și pentru dragostea pe care suporterii ei i-o arată necondiționat. Petroliști ploieșteni și cei care sunteți veniți din alte zări pentru a reprezenta Petrolul, nu uitați asta! Suporterii vă îndrăgesc și vă susțin la fel pe toți. Oferiți-le bucuria cea mare! Cu siguranță, drumul nu va fi lin, dar stă în puterea voastră să îl faceți neted.
Vom avea împotriviri pe teren – sperăm că doar pe teren – din partea fiecărei echipe oponente. Cava absolut firesc într-o competiție. Dincolo de teren, avem împotriviri din pricina programărilor, pe care nu le cunoaștem încă în totalitate. Se împotrivește și virusul acesta răspândit în lume. Ceea ce s-a dovedit o piedică pentru toată lumea, această pandemie cauzată de virusul nou apărut cine știe de unde s-a prelungit neașteptat și cutremurător pentru suflarea petrolistă. Alături de cel care oferă suport administrativ, Romeo Ivan „Peco”, fost fundaș dreapta cu ani buni în urmă, șase băieți care ar fi trebuit să fie pe teren sunt încă în imposibilitatea de a lupta pentru Petrolul, pentru promovarea mult dorită încă de acum patru ani, când drumul s-a reluat de jos de tot după dezastruoasa finalitate a administrației Capră, care, tocmai în țara „lupilor galbeni”, nu a mai așteptat să vină lupul și și-a ucis singur iezii. Ne-am ridicat după faliment prin puteri proprii, trecând, cu luptă nebănuit de aspră, peste greutăți, obstacole și tot felul de împotriviri. Așa cum am izbândit până acum, așa vom izbândi și de aici înainte.
Despre aceste dificultăți, dar și despre decizia de a nu ceda în fața lor, a vorbit laconic și antrenorul petrolist, Costel Enache, într-o declarație pentru site-ul oficial al clubului, conferința de presă fiind exclusă date fiind condițiile actuale: „Chiar dacă suntem într-o situație delicată, credem în șansa noastră și ne vom lupta până la capăt pentru victorie! Avem mulți absenți, am completat lotul cu juniori, dar trebuie să acceptăm realitatea și să încercăm să acoperim lipsurile cu cei care sunt valizi. Trebuie să rămânem pozitivi și să facem tot ceea ce depinde de noi, astfel încât să ne atingem obiectivul”.
Partida din această seară, de la ora 20:15, va fi condusă de Iulian Dima (București), asistat de Cristian Marius Marchidanu (Brăila) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Arbitru de rezervă va fi Ionuț Coza (Cernica – Ilfov), în vreme ce observatori au fost delegați Andrei Ioniță (București) și Adrian Petre (Buzău).