N.Dumitrescu

Prahova se numără printre județele cărora le-au fost repartizate fonduri pentru lucrările necesare remedierii obiectivelor care au fost afectate de ploile întregistrate în acest an. Guvernul a aprobat, în ședința din 9 iulie, alocarea a 327.278.000 de lei din fondul de intervenție aflat la dispoziția sa, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale din țară afectate de calamităţi naturale, actul normativ fiind publicat în Monitorul Oficial la începutul acestei săptămâni.
Pentru județul Prahova a fost repartizată suma de 63.298 mii lei, prevăzută pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse în iunie anul acesta. Fondurile au fost alocate în baza solicitării transmise la București, pe data de 2 iulie, de Instituția Prefectului și Consiliul Județean Prahova, ca urmare a evaluărilor făcute de către comisia de constatare și evaluare a efectelor calamităților naturale produse în județ, constituită la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova.
Pentru Consiliul Județean Prahova a fost alocată suma de 27.857 mii lei, necesară refacerii mai multor sectoare de drum județean din localitățile Ariceștii Zeletin, Brebu, Lapoș și Valea Doftanei, iar pentru nouă localități au fost repartizate fonduri pentru refacerea drumurilor locale, a străzilor și podurilor. Concret, comunei Ariceștii Zeletin i-au revenit 1.980 mii lei, la Cornu 1.193 mii lei, la Gornet 2.459 mii lei, Gura Vadului – 2.440 mii lei, Iordăcheanu – 787 mii lei, Poiana Câmpina 4.325 mii lei, Posești – 261 mii lei, Telega – 603 mii lei Valea Doftanei – 21.393 mii lei.
De adăugat și că, tot la începutul acestei săptămâni, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a aprobat decontarea sumei totale de 1.395.369,17 lei pentru zece lucrări realizate de Compania Naţională de Investiţii, în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social, Subprogramul „Lucrări în primă urgenţă”. Este vorba despre intervenţii de reabilitare a infrastructurii afectate de inundaţii, unul dintre obiective fiind din Prahova. Este vorba despre realizarea în comuna Poiana Câmpina a sistemului de colectare şi evacuare a apelor pluviale pentru vâlcelul Tulburea, prin amenajarea de văi de scurgere şi amenajarea de şanţuri şi podeţe, suma alocată fiind de 124.135,13 lei.