V. Stoica

În județul Prahova a crescut din nou numărul cazurilor noi de coronavirus, ieri fiind raportate oficial alte 87 de persoane diagnosticate cu Covid-19. Astfel, numărul total de infectări de la începutul pandemiei pe raza județului Prahova se apropie de 4.000 (ieri fiind 3.986).
Direcția de Sănătate Publică Prahova a raportat un nou focar, identificat la o unitate sanitară privată din Boldești-Scăeni. Șapte pacienți și patru angajați au fost depistați ca fiind infectați cu noul coronavirus. Patru pacienți au fost izolați în spital, iar alți trei au fost izolați în unitatea medicală unde erau deja internați. S-a decis ca întregul personal și toți pacienții din centrul respectiv să fie testați.
În Prahova sunt în prezent nouă focare declarate active, cu un total de 224 persoane. Două sunt la agenți economici din Câmpina, unul în cadrul unui departament al unei instituții publice din Ploiești, patru la centre medico-sociale destinate îngrijirii persoanelor adulte (două dintre ele sunt în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, două sunt private) din Ploiești, Breaza, Urlați și Băicoi, unul la un centru de plasament (în subordinea DGASPC) din Vălenii de Munte, iar cel mai nou este cel înregistrat la Boldești Scăeni.
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 293 de paturi sunt ocupate. La ATI, toate cele 20 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești este în continuare indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice.