F. T.

Nu mai puţin de patru autoturisme au fost implicate, ieri dimineaţă, în accidente rutiere, în zona localităţii Cornu, soldate doar cu pagube materiale.
Astfel, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, un prim eveniment rutier a avut loc în zona km 99 + 700, unde, „un conducător auto în vârstă de 29 de ani, care se deplasa la volanul unui autoturism pe sensul Ploiești-Brașov, posibil pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și trafic, în curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un parapet, după care a părăsit partea carosabilă ajungând într-un șanț de colectare a apei. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
La scurt timp, un alt conducător care se deplasa la volanul unui autoturism, pe același sens de mers, posibil pe fondul unei frânări bruște, a pierdut şi el controlul asupra direcției de deplasare, părăsind de asemenea carosabilul şi ajungând într-un șanț de colectare a apei.
Totodată, pe același sens de mers, două autoturisme, posibil pe fondul nepăstrării distanței de siguranță, intră în coliziune față-spate. Evenimentul s-a finalizat cu o constatare amiabilă de accident. Pe sensul opus de mers, respectiv Brașov-Ploiești, alți doi conducători auto, posibil din aceeași cauză menționată anterior, au intrat în coliziune față-spate. Și în cazul acestui eveniment, conducătorii au întocmit acte de constatare amiabilă pentru accident”.
Din nefericire, nu acelaşi lucru se poate spune despre evenimentul rutier care a avut loc în seara de luni, pe Centura de Est a Ploieştiului, în urma căruia un tânăr în vârstă de numai 32 de ani şi-a pierdut viaţa.
Iată cum prezintă tragedia, într-un comunicat de presă, ISU Prahova: „o cisternă care transporta 32 de tone de kerosen a fost implicată într-un accident rutier produs, luni după-amiază în jurul orei 15:49, pe Centura de Est a municipiului Ploieşti, în dreptul localității Corlătești.Cisterna era fisurată, iar capul tractor s-a răsturnat peste un autoturism. În urma impactului, o persoană a rămas încarcerată, fiind vorba de un bărbat care nu prezenta semne vitale. Şoferul cisternei, în vârstă de 27 de ani, a suferit un traumatism cranian”.
Bărbatul încarcerat – care avea 32 de ani – a rămas prins în maşina strivită de capul tractor, de unde inițial nu a putut fi scos din cauza riscului de explozie. Pompierii au asigurat măsurile de protecție pe o rază de 800 de metri în jurul locului în care cisterna a fost răsturnată.
Totodată, ISU Prahova a emis prin sistemul Ro-Alert o alertă extremă referitoare la pericolul de explozie şi ocolirea sau evitarea zonei de către participanţii la trafic şi eliberarea căilor rutiere pentru a facilita accesul echipelor de intervenţie.
Intervenția a fost finalizată în jurul orei 22:36, după ce a fost transvazat tot produsul într-o altă cisternă.