AFK Csikszereda – FC Petrolul Ploieşti 1-2 (0-2)

Marcatori: Bauza (58)/Vajushi (3 – pen., 33)
AFK Csikszereda: Rybansky – Tackacs, Intzidis, Apro, Palmeș (62 Janos Norbert) – E. Gonzalez, L. Bara (84 T. Suciu) – Botorok (46 Rotar), Bauza (84 Pinter), Marrone – Meszaros (46 Kalman). Antrenor: Valentin Suciu.
FC Petrolul: Avram – Mendoza, Meijers, Manolache, Țicu – Nir Lax (64 Salifu) – Bratu (46 Constantinescu), Ekollo (88 Răuță), Roige (cpt) (76 Buhăescu), Vajushi (88 Botic) – Balint. Antrenor: Viorel Moldovan.
Au arbitrat: Marius Nechita Chiorean (Cluj) – Stelian Slabu (Brașov) și Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare).
Observatori: Petre Radu (București) și Ionel Nicolae Brîndușă (Călărași).
Cartonașe roșii: Janos Norbert (73)/Balint (72).
Jucătorul meciului: Armando Vajushi

Petrolul își continuă mersul de metronom, bifând cea de-a treia victorie consecutivă. Echipa lui Viorel Moldovan a câștigat în deplasarea de la Miercurea Ciuc, scor 2-1, și a urcat, astfel, pe podiumul eșalonului secund, jucătorii lui Viorel Moldovan dând impresia că nu pot avea probleme cu calificarea în play-off. Promovarea se va juca, însă, la primăvară…
Ca să nu riște, cumva, să intre în jocul adversarului, așa cum avertiza, înaintea partidei, Viorel Moldovan că nu trebuie să se întâmple, „lupii” aveau nevoie de un gol rapid în deplasarea de la Miercurea Ciuc, una ce se anunța, de altfel, cât se poate de dificilă. Și socotelile s-au potrivit, pentru că, după nici trei minute de la primul fluier al centralului, Balint l-a depășit în sprint pe Intzidis, fundașul central grec a comis un fault, iar Vajushi a înscris de la punctul cu var! Dacă faultul a fost în afara careului, nu mai contează, centralul Chioran a avut și el un moment în care s-a uitat… ”chiorâș”, dar favorabil oaspeților!
Continuarea n-a fost chiar simplă, ciucanii căutând o replică rapidă, prin care să restabilească echilibrul, dar defensiva ploieșteană s-a descurcat admirabil în fața tentativelor ofensive ale gazdelor. Ceva emoții a dat Meszaros (23), cu un șut de la 18 metri ce a ocolit, de puțin, butul, din stânga lui Avram, după care „lupii” au „mușcat” încă o dată pe contraatac, același Armando Vajushi (33) majorând diferența după ce a propulsat balonul, din marginea careului mare, în vinclul din dreapta lui Rybansky.
La reluare, petroliștii au părut să reducă din turație, lucru pe care harghitenii l-au speculat prompt, atunci când Bauza (58) a rămas cu mingea la picior, după o lovitură liberă de pe dreapta, și a găsit, de la 14 metri, culoarul ideal către plasa porții lui Avram!
Meciul s-a aprins, Csikszereda a prins tot mai mult curaj, iar lucrurile păreau să se complice, după ce Balint a văzut două „galbene” și, implicit, cartonașul roșu, atunci când mai erau aproape 20 de minute de joc. Imediat, însă, echilibrul numeric s-a restabilit, pentru că Norbert Janos a fost și el trimis la cabine, după o intrare extrem de riscantă asupra lui Avram, iar finalul n-a mai adus vreo modificare a tabelei de marcaj, „lupii” având maturitatea necesară pentru a gestiona avantajul.
Cu această victorie, trupa lui Moldovan ajunge pe poziția a treia în clasamentul la zi al eșalonului secund, adunând nouă puncte, cu unul mai puțin decât cele două formații din față, U Craiova și Rapid. În etapa viitoare, Petrolul va juca, sâmbătă, de la ora 18.45, pe „Ilie Oană”, cu Dunărea Călărași.

8-fcp-ciuc-2Viorel Moldovan: ”Nu a fost mai greu decât pare. Ceea ce am anticipat înaintea meciului, că vom avea un joc crâncen, s-a adeverit. Am avut șansa să închidem meciul, să facem 3-0. Le-am și spus la pauză, la fel ca la Reșiţa, la fel ca la jocul cu Ripensia, că e foarte important să închizi meciul. Făceam 3-0 și, într-adevăr, era mult mai ușor. Oricum, e o victorie muncită, o victorie cu sudoare obţinută aici, la Miercurea Ciuc. Sunt trei puncte foarte importante pentru noi, o victorie de mare caracter, cu suferinţă în anumite momente, dar ne-am apărat excelent, cu o organizare foarte bună.
Adversarul, chiar dacă a mai presat, nu a găsit soluţii pentru a finaliza, doar la acea fază fixă. Vreau să-mi felicit băieţii, mă bucură enorm această victorie și astfel de victorii obţinute cu suferinţă, cu sudoare ne fac mai puternici, crează o stare de spirit mult mai bună. Campionatul e lung și sunt convins că vom mai avea astfel de momente. E cea mai frumoasă victorie. Astea sunt victorii muncitorești, cum se spune, când te îmbraci în salopetă și dai drumul în teren la turaţie maximă. Te baţi cu adversarul. Am întâlnit un adversar foarte bun, o echipă agresivă. Știam acest lucru și am răspuns de aceeași manieră și asta mă bucură enorm de mult. Este una dintre ceel mai frumoase victorii. Și, am spus-o înainte de joc, că dacă dau un gol mai mult decât adversarul e la fel ca și cum aș câștiga cu 5-0. Din dorinţa de a marca, cred că putea să găsească o soluţie și avea soluţia să joace cu Armando în partea stângă. A încercat să finalizeze la acea acţiune, a dat în blocaj, după care a avut reacţie imediată pentru a recupera mingea. Într-adevăr, mă bucură reaţia lui, asta le cer de fiecare dată, ca după ce pierzi mingea imediat să ai reacţie agresivă pozitivă pentru a o recupera. Din păcate, a dat un atac întârziat și a luat al doilea galben. Asta este situaţia. Vedem ce putem face. Oricum, a făcut un meci foarte bun, a contribuit decisiv la ambele goluri, deci nu am ce să-i reproșez. Mijlocașii și-au făcut datoria. Avem o dinamică interesantă, dar trebuie să ne mai punem la punct cu anumite automatisme, cu anumite relaţii de joc, cu trasee, pentru a simţi mai bine jocul colectiv de echipă. Nu e rău cu 9 puncte după patru meciuri. Dacă aveam 12 puncte eram și mai fericit. Fac ce fac și mă întorc la acel joc pierdut acasă (n.r. – 1-2 cu Farul). Până la urmă, așa cum se spune de fiecare dată atunci când nu poţi câștiga un meci, trebuie să faci tot posibilul să nu-l pierzi. Dar e istorie. Trebuie să câștigăm cât mai multe puncte, să ajungem în play-off. După aceea vom mai vedea. Ne vom așeza mult mai bine și vom deveni mult mai puternici. Eu mă gândesc doar la echipa mea, sincer. Nu mă interesează alte echipe. Noi, dacă jucăm și avem aceeași atitudine, aceeași manieră, nu ne va opri nimeni. Noi trebuie să fim concentraţi. Singura echipă de care mă tem este a mea. În rest, eu joc de fiecare dată, oriunde, să câștig meciul. Asta este mentalitatea mea, asta încerc să le transmit și băieţilor”.

Foto: Răzvan Păsărică

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDoi prahoveni, la Under 18
Articolul următorEvenimente