La un an și jumătate de la semnarea contractului de sponsorizare cu Fundația Timken, reprezentanții Clubului Sportiv Școlar Ploiești, în frunte cu directorul Silviu Stănescu, au inaugurat, miercuri, o pistă de atletism, cu patru culoare, omologată la nivel internațional. Evenimentul a fost marcat de prezența președintelului Federației Române de Atletism, Florin Florea, a secretarului general al forului național de atletism, Augustin Iancu (originar chiar din Ploiești), a inspectorului școlar adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Prahova, Magdalena Georgescu, a doamnei Simona Tudor, reprezentanta Fundației Timken (condusă de Sorin Paltanea, cel care a girat sponsorizarea cu 120.000 de dolari pentru realizarea pistei), a directorului Direcției Județene pentru Sport și Tineret Prahova, Laurențiu Nicolescu.
pista-1Situată lângă Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Ploiești, pista face parte dintr-un complex de atletism care mai cuprinde instalație de nocturnă și vestiare utilate modern. Baza atletică aparține Clubului Sportiv Școlar Ploiești, iar directorul Silviu Stănescu doreşte să mai atragă fonduri pentru ca, în viitorul apropiat, să o completeze cu opt culoare pentru probele de viteză, în interiorul pistei, și cu două sectoare: unul pentru săritura în lungime și altul pentru săritura în înălțime.
pista-2Baza sportivă proaspăt inaugurată poate găzdui competiții la nivel județean, de la copii și până la seniori, dar poate deservi și altor categorii de sportivi care doresc să facă pregătire fizică.
pista-3În cadrul evenimentului de inaugurare, elevi pregătiţi de profesorii Maria şi Florin Andrei au realizat demonstraţii atletice pe pistă, copii medaliaţi la Campionatele Naţionale, printre ei regăsindu-se şi cel mai recent medaliat balcanic din cadrul clubului ploieştean, Andrei Niculiţă.