Andrei Nicolae
Deputat PSD Prahova

La grădi se fac tabele. Tabele pentru tablete. Tablete pentru puii de om de la 2 ani și ceva în sus. De ce? „Păi după alegeri facem online” răspunde doamna, repetând mecanic probabil mesajul venit din sistem.
Nu ne putem mira având în vedere că guwernerul e ocupat să taie panglici electorale, Anisie e la dirigenție, secretarii de stat în campanie și 60% din inspectorii școlari aleargă după voturi fiind candidați la alegerile locale. Desigur că nici #Pisău ot „Măneci”, Prahova, nu putea face excepție de la #harababura electorală liberală.
Dar ce vină au copiii? Să nu mai pomenim de faptul că se dau tablete otova, nu după nevoi. Că deh probabil e destul parandărăt de acumulat, doar vin parlamentarele și nu se știe cine mai rămâne în picioare.
Dar să revenim, ce vină au copiii?
Ce minte mică și bolnavă își închipuie că o să facă grădinița on-line?
Probabil aceeași minte care îi ține separați în scăunele, nu-i lasă să se îmbrățișeze, să se joace împreună, nu lasă doamnele să-i atingă, să-i mângâie, să-i aline în cele 8 ore cât sunt rupți de universul lor familial, de mami și de tati.
Aceste minți luminate de #atotștiutorul Arafat și #farul moralității Johannis – care au văzut copii doar la alții – ne spun de fapt că de luna viitoare o să ne conectăm viitorul la aparate.
Ba bine că nu. Nu știu alții cum sunt, dar noi folosim telefon, tabletă și alte gageturi cu copilul doar ca excepții și doar ca planuri de rezervă în situații limită. O minte crudă și ochișorii încă nealterați de „pixelii albaștri” nu au nevoie de prea multă expunere acum. Au o viață în față pentru asta.
Deci dacă tot îl vom ține acasă, îl vom lăsa să se joace „retro” și ne îngrijim noi cumva să nu rămână străin de tehnologie și în același timp liber în gândire.
Iar dacă nu se închid grădinițele, dar o ținem lungă cu „n-ai voie” să te miști, să atingi, să te joci, să te muți…atunci probabil că o să simulăm și noi o vacanță prelungită și ne dăm singuri izolați dacă statul ne vrea alienați.
Pentru că habar n-au ce măsuri să ia, pentru că nu-i interesează decât alegerile, pentru că nu vor să-și asume nimic, pentru că sunt niște fricoși ipocriți au abandonat orice logică și orice rațiune și au uitat că noi ducem copiii în instituții de educație pentru instruire și socializare nu ca să avem motive de căutat psihoterapie!
Ce trebuie să faceți doamnă ministru, domnule inspector? E simplu: DEMISIA!