F.T.

În ultimele zile, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ” Şerban Cantacuzino” Prahova a efectuat zeci de controale și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unele secţii de votare din judeţ, operatori deșeuri, construcții hidrotehnice ş.a.m.d.
După cum se precizează într-un comunicat de presă al ISU Prahova, „pe durata verificărilor au fost depistate 65 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, dintre care 24 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acțiunilor de control.
Pe de altă parte, ca urmare a neregulilor constatate, au fost date 55 avertismente, precum şi 10 amenzi, în valoarea totală de 17.000 de lei. În paralel, la obiectivele controlate au fost desfăşurate 25 de instruiri în ceea ce priveşte protecţia împotriva incendiilor, la care au participat 192 persoane”.
Tot în comunicatul pompierilor prahoveni se mai precizează că, „în urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat al instituţiei nu a identificat situații care să impună aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, nefiind constatate încălcări grave ale normelor de securitate”.