F.T.

 

amenda1Joi,echipele mixte, constituite prin Ordin al Prefectului, formate din aproximativ 560 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au verificat modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost controlate 443 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 1795 de persoane și verificate 541 de autovehicule (dintre  care  313 au fost mijloace de transport public în comun).

Potrivit  unui comunicat al IPJ Prahova, ” au fost efectuate verificări la 130 societăți comerciale, fiind aplicate în total 128 de sancțiuni   contravenționale, în cuantum de aproximativ 26.900 de lei. Dintre acestea, 90 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală(…)”.

În acelaşi comunicat al poliţiei prahovene se mai specifică: „Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor şi numărul de persoane permis de normele legale, să nu se expună la riscuri. De asemenea, sfătuim să  se poarte masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni, ci, înainte de toate, conștientizarea faptului că sănătatea și viața persoanelor sunt cel mai importante. Însă,  acolo unde măsurile de prevenire a răspândirii noului  coronavirus nu sunt respectate, organele de control nu vor tolera nicio abatere”.