V. Stoica

Ieri, județul Prahova a urcat din nou în topul național al cazurilor de coronavirus, fiind raportate alte 97 de persoane diagnosticate ca infectate cu SARS Cov-2.
Prahova s-a aflat, astfel, pe locul doi, după București, la numărul cazurilor nou înregistrare.
Potrivit Instituției Prefectului, dintre cei 97 de prahoveni depistați cu SARS Cov-2, trei au fost angajați ai unui departament al Serviciului Public de Finanțe Locale Ploiești. Aceștia au fost izolați, contacții direcți au fost carantinați, iar spațiile de lucru au fost dezinfectate. Pe de altă parte, cele mai multe cazuri noi de coronavirus au apărut la persoane cu vârste cuprinse între 40 de ani și 60 de ani.
De la începutul epidemiei și până ieri, la nivelul județului Prahova, 6309 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 219 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate infecției cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în rândul a trei persoane de sex masculin (49, 52 și 75 de ani). Conform DSP Prahova, bărbatul în vârstă de 75 de ani nu avea comorbidități notificate.
Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 310 erau ieri ocupate. La ATI, un singur loc pentru bolnavii cu SARS-CoV-2 a fost raportat ca fiind disponibil.