Petre Apostol

Ieri, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan (locul 93 WTA) a evoluat în al doilea tur al turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, care are loc în capitala Franței – Paris. Sportiva din Sinaia s-a confruntat cu a patra favorită a turneului, americanca Sofia Kenin, clasată pe locul al şaselea în ierarhia mondială, fiind câştigătoare la primul turneu de Mare Şlem al anului – Australian Open.
Ana Bogdan a început excelent partida, realizând break la prima oportunitate. Sportiva americană a egalat la 2, însă jucătoarea prahoveană a încheiat setul cu trei ghemuri consecutive, reuşind un nou break, punând punct actului la 6-3 în favoarea sa.
Setul secund a avut un scenariu similar, însă iniţiativa a avut-o, de această dată, jucătoarea de peste Ocean, care s-a desprins la 3-1, a fost egalată la 3, după care a încheiat actul cu trei ghemuri la rând, inclusiv un break, impunându-se cu scorul de 6-3 şi trimiţând meciul în setul decisiv.
În actul final, Ana Bogdan a început foarte slab, pierzând de două ori pe propriul serviciu, Kenin distanţându-se la 3-0. Sportiva din Sinaia a revenit în joc, realizând un break, însă imediat a cedat pe propriul serviciu, iar a patra favorită a turneului a concretizat avantajul creat, câştigând setul cu scorul de 6-2 şi avansând în turul al treilea la întrecerea disputată pe zgura pariziană.
Astfel, Ana Bogdan părăseşte turneul de la Roland Garros, după ce fusese eliminată şi din întrecerea de dublu, în care a făcut pereche cu suedeza Rebecca Peterson, acestea pierzând, în trei seturi (scor 4-6, 6-4, 4-6), în turul întâi, duelul cu Marie Bouzkova (Cehia) şi Arantxa Rus (Olanda).