Federația Română de Fotbal a anunțat că acțiunea lotului Under 17, generația 2004, nu va mai avea loc după ce au fost depistate două cazuri pozitive Covid-19 în urma testărilor efectuate.
Reprezentativa pregătită de Daniel Mogoșanu trebuia să dispute o dublă amicală împotriva naționalei similare a Bulgariei, în perioada 8-11 octombrie! Tricolorii s-au reunit pe 5 octombrie, iar miercuri – 7 octombrie – ar fi trebuit să plece la Sliven, în Bulgaria. Întreaga acțiune a fost anulată după ce rezultatele la cea de-a treia testare a doi dintre jucătorii convocați au fost pozitive.
De asemenea, la selecționata U19 a României, care se află reunită la Snagov, doi jucători au prezentat simptome Covid-19. Atât ei cât și contacții lor direcți au fost izolați în camere separate. În total, 6 jucători și doi membri ai staff-ului sunt izolați de restul delegației până la sosirea rezultatelor testelor Covid-19. Toată delegația va efectua a treia testare pentru această acțiune. La primele două testări, toate rezultatele au fost negative.
Toate testele efectuate au fost realizate conform protocolului medical al loturilor naționale, problemele apărute ridicând multe nemulțumiri, mulți contestatari, printre care şi stelistul Mihai Stoica, solicitând anularea acțiunii și la Under 19, lot unde este prezent și mijlocașul ploieștean Ianis Stoica (legitimat acum la Slatina).
Până la urmă, FRF a anulat şi acţiunea celor de la under 19. „Având în vedere că doi dintre jucători au fost depistați pozitiv, și acțiunea lotului U19 a fost anulată. Cei doi au prezentat simptome începând de marți seara, iar miercuri li s-au recoltat probe. Rezultatele au sosit ieri și, din păcate, sunt pozitive. Ceilalți 2 jucători care au fost izolați fiind contacți ai celor doi sunt negativi. Rezultatele celorlalți jucători și membrii ai delegației nu au sosit, aceștia efectuând testarea joi dimineață”, a anunţat, aseară, federaţia.

Meciuri cu probleme – ”pe bandă rulantă” în Cupa României

Marți și miercuri s-au disputat jocurile din turul 3 al Cupei României, multitudinea de teste pozitive apărute la echipele implicate în această fază a competiției ducând la anularea mai multor partide.
Astfel, cluburi precum FC Baia Mare, Aerostar Bacău nici măcar nu au putut să se prezinte la meciuri, având câte 6-7 jucători pozitivi, în timp ce alte formații s-au prezentat, dar ”decimate” de același virus, Reșița, Metalul Buzău, Csiksereda M. Ciuc fiind printre grupările afectate de îmbolnăviri în staff sau în rândul lotului.