F. T.

Procurorii de pe lângă Tribunalul Prahova au început urmărirea penală în cazul unui suspect care ar fi comis, la sfârşitul săptămânii trecute, o crimă în satul Scorţeni, comuna Mislea.
Potrivit unor surse judiciare, inculpatul şi victima locuiau în locuinţe separate, dar, din motive pe care procurorii le vor afla pe parcursul interogării suspectului – care, de altfel, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile – presupusul criminal, înarmat cu un cuţit, ar fi intrat în casa victimei, aplicându-i mai multe lovituri de cuţit.
În legătură cu acest caz, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a emis următorul comunicat de presă: „Inculpatul S.N.G, înarmat cu un cuțit, după lăsarea întunericului, a pătruns fără drept în locuința victimei C.A., unde i-a aplicat lovituri cu cuțitul, producându-i leziuni traumatice care au condus la deces. În aceleași împrejurări, inculpatul a distrus cu intenție un televizor aparținând victimei și concubinei acestuia.
Inculpatul a fost reținut iniţial pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat, prevăzute de articolele 188 alin. 1 – 189 alin. 1 lit. e, Cod Penal, violare de domiciliu, prevăzută de art. 224 alin. 1, Cod Penal, și distrugere, prevăzută de art. 253 (…).
În cauză, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, iar ulterior, în urma propunerii formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, inculpatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. În prezent, cercetările sunt continuate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, în vederea stabilirii împrejurărilor necesare pentru justa soluționare a cauzei și care să contribuie la aflarea adevărului în procesul penal”.