Departamentul de Dezvoltare al Federației Române de Rugby continuă seria acțiunilor de promovare a rugbyului, în aceste vremuri speciale acordându-se o atenție deosebită variantei de touch rugby mixt. După ce, săptămâna trecută, au fost organizate la Bucureși două cursuri de touch rugby mixt pentru antrenori și arbitri, activitatea de inițiere în această formă a rugbyului se mută în provincie, fiind programate două workshopuri, coordonate de directorul regional de dezvoltare Muntenia Nord, Florin Bonea.
Primul dintre acestea a avut loc ieri, pe Stadionul „Dumitru Popescu Tică”, din Pucioasa, județul Dâmbovița, iar mâine este programat la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, județul Prahova, între orele 09:00 și 12:00.
Cursurile se adresează profesorilor, antrenorilor, părinților și copiilor de peste 16 ani care doresc să-și îmbunătățească cunoștintele despre rugbyul non contact. Cursul va avea o parte de teorie, în care se vor prezenta valorile și principiile ce stau la baza jocului, și o parte practică, în care participanții pot arbitra și exersa jocul cu balonul.