F. T.

Ieri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova a sintetizat dinamica contravenţiilor, infracţiunilor şi a altor evenimente din judeţ, precum şi acţiunile derulate de către angajaţii instituţiei, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie a.c.
Astfel, într-un comunicat de presă al IPJ, se precizează faptul că, „în primele nouă luni ale anului în curs, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, infracțiunile sesizate au scăzut cu 14,45%, iar numărul infracţiunilor stradale s-a redus cu 7%, comparativ cu aceeași perioadă din anul 2019.
De asemenea, şi infracţiunile contra persoanei au cunoscut un trend descendent, acestea scăzând cu 19%, față de intervalul de timp 1 ianuarie -30 septembrie 2019”.
În schimb, îngrijorător este faptul că „ponderea cea mai mare din totalul infracţiunilor contra persoanei a reprezentat-o cea a infracțiunilor de lovire sau alte violenţe (…)”.
Totodată, şi ca urmare a campaniilor de prevenire derulate de către poliţiştii prahoveni, „furturile au scăzut, în cele nouă luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, cu peste 15%” (comunicat IPJ Prahova).
Alte date privind modul în care poliţiştii prahoveni au gestionat contravenţiile, infracţiunile, precum şi alte evenimente din judeţ – într-un număr viitor al ziarului.